Sfaturi culinare

#inlocuire alimente de dulce #alimente de dulce #alimente vegetale #post

Cu se poti inlocui alimentele “de dulce” in timpul postului pentru a te bucura in continuare de retetele preferate

In perioada postului toate alimentele care contin carne sau lactate sunt interzise. Cu ce pot fi inlocuite aceste alimente? Exista cateva alternative numai bune de incercat.

 

Pentru persoanele care in timpul postului poftesc la alimente precum iaurtul, laptele, untul, smantana, carnea sau mezelurile, exista o veste buna. Exista cateva alimente inlocuitoare care sunt de mare ajutor. Asadar, iata mai jos cu ce le poti inlocui:

Lapte - in comert nu se gaseste doar lapte de origine animala, ci si lapte de ovaz, migdale, de orez, de cocos sau de soia. Acestea pot fi folosite in timpul postului.

Unt - Untul poate fi inlocuit destul de usor cu alimente grase: uleiul de floarea soarelui, pasta de avocado sau crema de cocos.

Iaurt - la fel ca si in cazul laptelui, in comert de gaseste iaurt de soia sau din nuca de cocos care au un gust deosebit, mai ales daca sunt combinate cu fructe proaspete.

Oua - daca ai nevoie sa faca o reteta care necesita oua inlocuieste-le cu piureuri din fructe sau iaurt de soia. Ouale mai pot fi inlocuite, in prajituri, cu seminte de in macinate si hidratate, pentru a lega aluaturile.

Branza - se gasesc in comert mai multe tipuri de branza vegetala.

Ciocolata - ciocolata neagra nu contine lapte. E bine totul sa citesti eticheta inainte pentru a te asigura ca o poti consuma in timpul postului.

Carnea - in supermarket ce gasesc o multime de produse vegetale: burgeri, carnati, chiftele, crenvursti, salam, etc.

Maioneza - acest sos poate fi facut cu lapte de soia, mustar, suc de lamaie, sare si piper.

Parmezan - acesta poate fi inlocuit rapid, astfel: amesteca 150 g de caju crud, 4 linguri de fulgi de drojdie inactiva, 1 lingurita de sare si 1 lingurita de usturoi pudra. Pune in robotul de bucatarie apoi presara peste paste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare