Plante de apartament

# aranjare bujori #bujori ghiveci # bujori

Cum poti prelungi viata bujorilor din vaza. Ingredientul secret pe care sa-l adaugi in apa

Iti plac bujorii insa nu rezista in vaza mai mult de doua-trei zile? Ei bine, daca vrei sa le prelungesti durata de viata terbuie sa apelezi la un truc simplu si la indemana. 

Viata bujorilor poate fi prelungita daca ai grija sa le schimbi zilnic apa din vaza. Pentru a indeparta insa bacteriile care se formeaza si care duc la ofilirea rapida a acestora, este important sa speli bine si interiorul glastrei. Pune apa proaspata in aceasta, iar inainte de a introduce bujorii inapoi, spala-le codita sub jet de apa rece si taie o jumatate de centimetru din lungimea acesteia.

Daca vrei ca plantele sa reziste mai mult timp, un alt truc la care poti apela este sa adaugi in apa putin zahar si putina sare. Acestea nu doar ca vor hrani planta, dar sarea are si propieati de a tine apa proaspata pentru mai mult timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului