Plante de apartament

#orhidee scortisoara #orhidee #ingrijire orhidee

Condimentul din bucatarie care iti salveaza orhideele de la moarte

 

Orhideea este o floare des intalnita in case deoarece incanta privirile tuturor cu culorile sale pastelate. Se poate intampla insa uneori ca radacinile acestei plante sa fie taiata sau pedunculul sa se rupa. Ce este de facut? Exista un condiment din bucatarie de mare ajutor in aceasta situatie.

Condimentul despre care este vorba este utilizat pe scara larga in bucatarie. Cel mai des este folosit pentru prepararea deserturilor sau a bauturilor. Asadar, putini stiu ca scortisoara are proprietati antifungice care ajuta la vindecarea plantelor. Prin urmare poate fi foarte utila si pentru orhidee. Cu doar un singur praf din acest condiment planta ta preferata poate fi salvata.

Este foarte important sa stii sa folosesti corect scortisoara. O cantitate mare adaugata pe planta devine toxica si riscul este ca tulpina si radacinile orhideei sa se rupa.

Cum se poate repara orhideea cu scortisoara

Mai intai trebuie curatata foarte bine zona deteriorata. Se indeparteaza impuritatile si se scufunda planta in apa pentru cateva secunde. Se scoate apoi ghiveciul cu planta din apa si inmoaie varful degetului in scortisoara macinata si scoate o cantitate mica. Atinge apoi cu degetul taieturile facute pe radacinile orhideei sau pe partea ranita a plantei. Asa te vei asigura ca nu folosesti prea mult scortisoara. Urmand aceasta procedura vei salva orhideea si vei evita formarea putregaiului sau a infectiilor care ar putea ucide planta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-apartament

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului