Machiaj & Cosmetica

#coreence #piele de portelan #ingrijire piele

Cum sa obtii o piele ca de portelan. Trucul la care apeleaza coreencele

 

Femeile din Coreea de Sud sunt celebre in intreaga lume pentru tenul lor impecabil. Au intotdeauna un aspect radiant si tanar. Pentru a se bucura de un astfel de ten coreencele apeleaza la tehnici foarte simple si isi hidrateaza zilnic tenul. Trucurile de k-beauty (frumusete coreeana) au ajuns si la noi in tara si se bazeaza pe tehnici foarte simple si usor de pus in practica.

 

„Regimul de frumusete coreean implica utilizarea diferitelor produse hidratante care ajuta la repararea pielii. Acest tratament pentru piele previne pierderea apei si patrunderea substantelor straine in piele. In plus, hidratarea ajuta la prevenirea liniilor fine, a ridurilor si a altor semne asociate cu imbatranirea”, spune Laura Geigaite, practician estetic.

 

Iata rutina coreencelor pentru un ten impecabil:

 

1. Spala-te pe fata dimineata doar cu apa. Nu folosi cleanser sau demachiant. Apa nu ajuta doar la revigorare, ci hidrateaza pielea si curata impuritatile care s-ar fi putut aseza pe piele peste noapte. 

 

2. Aplica un toner. Acesta are rolul de a echilibra ph-ul pielii si de a facilita absorbtia urmatoarelor produse din rutina.

 

3. Aplica o esenta pentru ten. Aceasta reprezinta un amestec de ser, toner si crema hidratanta. Ajuta la hidratarea tenului, prin hidratarea celulelor pielii. 

 

4. Aplica o fiola pentru ten. Este asemanatoare cu serurile si esentele, dar contin o serie mai mare de ingrediente active.

 

5. Foloseste un ser potrivit pentru tenul tau.  Serurile se adreseaza mai multor probleme de piele, precum imbatranire prematura, hiperpigmentarea, uscaciunea sau acneea. Alege-l pe cel potrivit tenului tau.

 

6. Foloseste crema pentru zona ochilor. Fiind o zona sensibila este foarte important sa aplici o crema potrivita.

 

7. Aplica o crema hidratanta. Are rol de a mentine pielea hidratata pe tot parcursul zilei.

 

8. Foloseste SPF. Este absolut necesar sa iti protejezi tenul impotriva razelor UVB si UVA. Alege un SPF cu factor de protectie minim 30 pentru a preveni imbatranirea premature, liniile fine, arsurile si petele.

 

Rutina de seara este mai simplu: curata tenul de machiaj  si impuritati cu un ulei de curatare, aplicandu-l atat pe fata cat si pe gat. Seara se recomanda o dubla curatare a tenului. Dupa ulei aplica o spuma de curatare cu actiune blanda si maseaz-o pe ten, apoi clateste cu apa calduta. Urmatorul pas este sa-ti exfoliezi tenul cu ajutorul unui scrub de fata, pentru a indeparta celulele de piele moarta. Ulterior aplica rutina de dimineata: esenta, fiola, serul si o masca in functie de preferinte. 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului