Dulceturi & Conserve

#dulceata mure #mure #dulceata

Cum sa faci dulceata de mure. S-a aflat reteta simpla

 

Este foarte simplu sa faci dulceata de mure, asa ca nu mai sta pe ganduri atunci cand vine vorba despre prepararea acestui aliment delicios. Familia ta o sa se bucure si in lunile de iarna de cate ceva dulce, chiar din propria camara. Te poti folosi de o reteta simpla pentru a ajunge la rezultatul dorit.

O sa ai nevoie de 1 kilogram de mure, 200 ml de apa, 2 linguri de zeama de lamaie, esenta de vanilie si un kilogram de zahar. Incepe prin a spala bine fructele. Ele trebuie sa fie scurse bine de apa. Amesteca zaharul, zeama de lamaie si apa, apoi pune tot ce ai obtinut la fiert.

In momentul in care ingredientele s-au transformat intr-un sirop bine legat, adauga murele si lasa totul la fiert pentru inca 30-35 de minute. Adauga la final esenta de vanilie. Ulterior, pune dulceata fierbinte in borcane sterilizate, potrivit Realitatea.

Sursa foto: arhiva

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului