Dieta si nutritie

#inima sanatoasa #alimentatie

Vrei sa ai o inima sanatoasa? Ce trebuie sa consumi frecvent

Studiile arata ca peste 25 de milioane de oameni ar putea muri anual din cauza complicatiilor la inima. Cele mai multe boli de inima au ca principala cauza alimentatia. Astfel, specialistii recomanda cateva alimente pentru a fi consumate, care mentin sanatatea inimii.

 

Peste - potrivit Asociatiei Americane pentru Sanatatea Inimii, pestele ar trebui consumat de cel putin doua ori pe saptamana. Este indicat pestele grav deoarece este bogat in acizi grasi de tip Omega-3. Acestia reduc riscul de a suferit de artrita, scad nivelul colesterolului. 

Nuci - potrivit unui studiu, daca un om inlocuieste in alimentatia sa consumul de carne rosie cu cel de nuci, riscul de a suferi un accident vascular cerebral scade cu 17%.  

Fructe de padure - sunt bogate intr-un anumit tip de antioxidant care se numeste polifenol. Acesta ajuta la scaderea tensiunii arteriale si stimuleaza asa-numitul colesterol bun. 

Ciocolata neagra - contine compusi numiti flavonoide. Acestia functioneaza precum  antioxidantii, reducand colesterolul si in acelasi timp satisfacandu-ne pofta de dulce. Ciocolata neagra este recomandata pentru reducerea tensiunii arteriale si pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange. 

Rosii - sunt cea mai mare sursa de licopen, un antioxidant puternic. Studiile arata ca licopenul ar putea juca un rol important in prevenirea problemelor cardiovasculare datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului