Dieta si nutritie

#baut ceai zilnic #baut ceai #consum ceai #ceai

Ce se intampla in corpul tau daca bei ceai zilnic

 

Ceaiul este una dintre cele mai populare bauturi din intreaga lume. Oamenii il beau dimineata pentru a se trezi, inainte de culcare pentru a se relaxa sau in timpul dupa-amiezii pentru, ei bine, un ceai. Dar este ceaiul chiar atat de bun pentru tine? Exista efecte negative ale consumului, mai ales daca il bei zilnic?

"Cele mai batrane si mai longevive populatii din lume beau ceai zilnic", subliniaza Sevilla Amanda, dietetician. "Okinawanii din Okinawa, Japonia, beau ceai verde sau matcha in fiecare zi".

Vei obtine mai multi fitonutrienti

Ceaiul este plin de substante nutritive pe care nu le gasesti in multe alte bauturi, in special in cafea.

"Ceaiurile contin o varietate de substante fitochimice si fitonutrienti, deoarece provin din diferite tipuri de plante", spune Sevilla. Potrivit Bibliotecii Nationale de Medicina, fitonutrientii sunt substante nutritive comune ale plantelor care produc o anumita activitate biologica si sustin sanatatea umana in multe moduri diferite. Unele dintre modalitatile prin care fitonutrientii care se gasesc in ceaiuri pot fi benefice pentru sanatatea noastra sunt prin antioxidanti, combaterea anumitor alergii, scaderea riscului unor tipuri de cancer si sustinerea procesului de anti-imbatranire.

Regleaza metabolismul

Exista chiar si anumite ceaiuri care te ajuta sa iti reglezi metabolismul, daca acesta a fost dezechilibrat din diverse motive. Un studiu publicat in Journal of Research in Medical Sciences afirma ca ceaiul verde are in mod specific un efect pozitiv asupra reglarii metabolismului, care este, de asemenea, direct corelat cu controlul nivelului de glucoza si cu gestionarea greutatii. Studiul a constatat ca acest lucru este valabil si pentru pacientii cu diabet.

Reduce inflamatia

Sevilla spune ca ceaiul este, de asemenea, cunoscut in mod obisnuit pentru proprietatile sale antiinflamatorii. Potrivit unui studiu din Jurnalul International de Stiinta Moleculara, exista un numar mare de cercetari care pot dovedi beneficiile antiinflamatorii pozitive ale consumului regulat de ceai. Acest studiu analizeaza in special ceaiul verde si ceaiul negru. Ceea ce au descoperit cercetatorii este ca proprietatile gasite in ceaiul verde si negru pot avea un impact enorm asupra scaderii inflamatiei in celulele rosii din sange. Ei au descoperit chiar ca persoanele cu lupus care au consumat ceai verde zilnic, timp de 12 saptamani, au raportat mai putina inflamatie in corpul lor. Nu e de mirare ca se afla pe lista noastra cu cele mai bune alimente antiinflamatorii!

Poate ajuta la controlul greutatii

Au fost efectuate numeroase cercetari cu privire la efectele pozitive ale consumului zilnic de ceai verde asupra controlului greutatii. Potrivit International Journal of Molecular Science, un studiu de 12 saptamani privind consumul zilnic de ceai verde la femei a aratat o scadere semnificativa a greutatii si a grasimii din jurul zonei stomacului. Motivul din spatele acestui fapt se datoreaza in mare parte nivelului crescut de energie pe care oamenii l-au raportat cu ceaiul verde, precum si controlului metabolismului si ajutorului in productia de lipide. Iata de ce ceaiul verde este Cel mai bun lucru nr. 1 pe care sa il bei daca incerci sa slabesti!

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului