Dieta si nutritie

#crestere inflamatie in corp #inflamatie in corp #bauturi

5 bauturi care cresc inflamatia din corp. Renunta acum la ele!

In ultimii ani s-a vorbit mult despre inflamatie. Oricine cauta sa evite durerea si problemele de sanatate pe termen lung a fost avertizat cu privire la implicatiile acestei afectiuni, deoarece nivelurile crescute de inflamatie pot duce la cancer, boli de inima si alte probleme de sanatate daca sunt ignorate. In timp ce inflamatia poate cauza o multitudine de probleme, educarea ta cu privire la modalitatile de a o preveni poate face o mare diferenta. Iar un loc de unde poti incepe este stiind ce bauturi pot inrautati inflamatia.

 

Potrivit specialistilor, anumite alimente, cum ar fi carnea conservata, mancarea prajita, dulciurile si alti carbohidrati rafinati, pot declansa markerii inflamatiei cronice. Desi, in general, alimentele au o reputatie proasta atunci cand vine vorba de declansarea inflamatiei, este adevarat ca si bauturile pot duce la aceasta afectiune. De exemplu, deoarece dietele mai bogate in zahar adaugat au fost legate de niveluri mai mari de inflamatie, consumul constant de bauturi zaharoase precum sucurile, bauturile din fructe si cafelele indulcite cu zahar poate avea efecte inflamatorii asupra organismului tau.

1 Latte cu zahar

"In timp ce cercetarile sugereaza ca cafeaua in sine ar putea avea efecte benefice asupra inflamatiei datorita compusilor sai vegetali si continutului de polifenoli, ceea ce puneti in cafea ar putea contrabalansa efectele bune", spune Amy Goodson, MS, RD, CSSD, LD, autoarea cartii The Sports Nutrition Playbook si membra a Consiliului nostru de experti medicali.

"Multe bauturi de cafea si de imitatie de cafea sunt incarcate cu zahar din siropuri, sosuri, frisca si picaturi. Daca inghiti zilnic un pahar mare din acestea, s-ar putea sa consumi mai mult zahar decat crezi! O cafea cu lapte cu aroma amuzanta o data pe saptamana iti face rau? Nu, dar aportul constant de zahar adaugat in bauturi poate."

2 Lapte de ovaz aromatizat

S-ar putea sa presupui ca alegerea unui lapte care nu contine produse lactate este automat o alegere mai sanatoasa pentru tine, dar nu este intotdeauna asa. De fapt, unii oameni s-ar putea sa nu-si dea seama ca aceste bauturi pot inrautati inflamatia din corpul tau.

3 Ceai dulce

Daca esti din sud, probabil ca esti familiarizat cu un pahar de ceai dulce delicios de racoritor. Din pacate, numele spune totul, ceea ce inseamna ca aceste bauturi sunt pline de zahar.

"Bauturile indulcite cu zahar, cum ar fi ceaiul dulce, ar trebui sa fie limitate pe cat posibil", spune Goodson. "In timp, aportul excesiv de zaharuri adaugate poate contribui la inflamatii cronice, iar multe bauturi indulcite cu zahar nu au aproape nicio valoare nutritiva, ceea ce inseamna ca, de fapt, va ofera doar zahar si calorii."

4 Smoothie-uri cumparate din magazin

"In timp ce smoothie-urile pot fi o optiune excelenta pentru inlocuirea mesei sau pentru recuperarea dupa antrenament, multe dintre cele pe care le cumperi de la magazinele de smoothie au, de fapt, zahar adaugat intr-un cuvant pe care s-ar putea sa nu-l recunosti, numit turbinado", spune Goodson. "Adaugarea de turbinado, plus sucurile de fructe, poate creste foarte repede continutul de zahar al unui smoothie. Acest zahar adaugat, atunci cand este consumat in timp, poate contribui potential la inflamatie, mai ales daca bei si alte bauturi indulcite cu zahar."

5 Sucuri cu acid

Daca zaharul din smoothie nu declanseaza o inflamatie, zaharul dintr-un suc ar putea sa o faca. "Sucurile zaharoase cresc inflamatia", spune Lisa Young, Ph.D., RDN, autoarea cartii Finally Full, Finally Slim si membra a Consiliului nostru de experti medicali. "Inflamatia cronica se poate dezvolta in timp, in urma consumului regulat de bauturi cu mult zahar adaugat, iar sucurile racoritoare sunt unul dintre principalii factori care contribuie la zaharul adaugat in alimentatie."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare