Cum sa...

# pastrare racoare incapere # racorire camera #ventilator

Nu ai aparat de aer conditionat? Iata cum poti pastra racoarea in casa in zilele caniculare de vara

Odata cu venirea verii tot mai multe persoane isi doresc sa se retraga la racoare. Insa cand in casa este o caldura de nesuportat acest lucru devine imposibil. Cel mai simplu mod de a ne racori in casa in zilele calduroase de vara este prin folosirea aparaturului de aer conditionat. Insa, cand acesta lipseste, iar achizitionarea unuia nu este o solutie din cauza preturilor prea mari, atunci trebuie sa apelam la trucruri simple, la indemana tuturor.

 

Iata cateva trucuri simple la care poti apela pentru a pastra racoarea in casa in zilele caniculare de vara:

Aeriseste doar in perioadele racoroase ale zilei

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa aerisesti doar in perioadele racoroase. Adica seara, in timpul noptii si dimineata (daca soarele nu bate in fereastra ta). 

Inchide geamurile si usile

In timpul zilei, cand temperaturile sunt crescute, iar soarele bate in geam, nu lasa geamurile deschise. Inchide geamurile si usile de la balcon, pentru a nu permite caldurii sa intre in casa.

Foloseste jaluzele si draperii prin care nu trece lumina

Este indicat sa folosesti jaluzele si draperii pe care sa le tragi in timpul zilei. Lasand luminasa intre in casa, in special in timp ce soarele bate in geam, nu faci decat sa lasi si caldura sa patrunda in interior. Pentru a pastra racoarea in casa nu uita ca este important ca locuinta sa fie cat mai intunecata. 

Foloseste ventilatoare 

Ventilatoarele sunt ieftine si la indemana oricui. Le poti folosi cu incredere e toata perioada sezonului cald. Sunt ieftine si nu consuma nici mult curent.

Iar in zilele caniculare, cand nu reusesti sub nicio forma sa te racoresti, poti apela la un truc vechi, folosit de oameni de ani de zile.  Tot ce trebuie sa faci eeste sa asezi in fata ventilatorului un castron sau o tava cu gheata. In acest fel aparatul va imprastia in incapere o briza racoroasa.

Gateste cand este racoare

Daca iti place sa gatesti si sa consumi mancare preparata in casa, alege sa faci acest lucru in perioadele racoroase ale zilei. Una dintre cele mai mari greseli este aceea de a folosi aragazul sau cuptorul in mijlocul zilei.  Desigur, nu vorbim despre o omleta care ese gata in cinci minute, ci de preparate in cazul carora aragazul este pornit timp indelungat emanand caldura in casa.

Cel mai bine este sa gatesti fie dimineata devreme, fie seara tarziu.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului