Cum sa...

#topire ceara #refolosire lumanari #ceara lumanari #lumanari

Cum sa topesti si sa refolosesti ceara ramasa de la lumanari

 

Daca te numeri printre persoanele care aprind adesea lumanari pentru a te bucura de parfumul acestora sau pentru a crea o atmosfera romantica, atunci cu siguranta ai observat ca lumanarile nu ard pana la capat si arunci adesea ceara.

Stiai insa ca o poti pastra pentru a o refolosi? Iata cum poti face acest lucru.

Cum sa topesti si sa refolosesti ceara ramasa de la lumanari

Daca doresti sa folositi parfumul pentru a crea o atmosfera linistitoare in casa, aprinderea unei lumanari parfumate iti va permite sa realizezi acest lucru fara efort.

Insa, odata ce lumanarea arde, la capat ramane intotdeauna o bucata de ceara care nu poate fi folosita, dar care poate fi salvata in loc sa fie aruncata.

Acest lucru poate fi facut in mai multe moduri, cand vine vorba de lumanarile parfumate:

Cel mai simplu este sa topesti ceara ramasa si sa o torni intr-un recipient mai mic pentru a crea o lumanare noua. Sau poti aduna ceara de la mai multe lumanari care au acelasi parfum pentru a crea o noua lumanare. Atentie insa! Asigura-te ca combini tot acelasi tip de ceara (ceara de albine, parafina sau soia). Nu le amesteca, deoarece nu vei mai putea folosi ceara.

Lumanarile vin in varietati de parafina, ceara sintetica, ceara de soia, ceara de cocos, ceara de palmier, ceara de albine, acid stearic si ulei mineral gelificat.  

Topeste lumanarile intr-o cratita mica asezata deasupra unei cratite mari cu apa clocotita. (Punctul de topire al diferitelor tipuri de ceara variaza intre 100 si 145 de grade.) Odata ce ceara este topita, indeparteaza fitilurile vechi cu un cleste si arunca-le. Taiati o bucata de fitil (disponibil la magazinele de artizanat) cu cinci centimetri mai inalta decat suportul pe care il vei folosi. Trece un capat printr-o fila de fitil si fizeaza totul la baza recipientului. Celalalt capat se prinde de o tepusa de lemn sau o lingura, deasupra vasului. Toarna apoi ceara topita in suport si las-o sa se intareasca.  Taie apoi fititlul a cativa milimetri deasupra cerii.

O alta modalitate de a refolosi ceara de la lumanarile parfumate este de a crea pastile de ceara pe care sa le topesti apoi in dispozitivele speciale pentru a elimina parfumul dorit in casa. Pentru asta ai nevoie de o forma din silicon in care sa creezi formele dorite pentru pastile. Topeste ceara urmand pasii de mai sus si adauga totul in forma pregatita. Dupa ce se intareste, scoate pastilele de ceara din forma si pune-le intr-un recipient curat. Pastreaza-le intr-un loc cu temperaturi de maximum 20-25 de grade pentru a evita sa se lipeasca intre ele. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului