Cresterea copilului

# rechizite toxice #rechizite scolare #rechizite

Atentie, parinti! Rechizite toxice pe piata! Nu ii cumpara asa ceva copilului tau!

Rechizitele sunt la mare cautare in aceasta perioada a anului. Producatorii profita din plin de inceputul scolilor pentru a scoate pe piata noi produce, care sa le atraga celor mici atentia.

Cu toate acestea, in ciuda faptului ca multe dintre rechizite sunt foarte atractive pentru cei mici sau par calitative, in realitate contin substante extrem de periculoase pentru copii.

O asociatie pentru protectia consumatorului din Uniunea Europeana a tras un semnal de alarma privind toxicitatea anumitor rechizite, recomandand parintilor evitarea acestora. 

Este vorba despre doua modele de penar din plastic, fabricate in China, care ajung la vanzare in toata lumea.   

"Cat de periculoase pot fi unele rechizite scolare?

Pe platforma Safety Gate: Sistemul UE de alerta rapida pentru produse nealimentare periculoase, au fost ridicate in luna august anul curent doua notificari de catre Finlanda referitoare la doua modele de penar din material plastic (Policlorura de vinil- PVC) fabricate in China. In cele doua materiale plastice folosite la fabricarea celor doua penare s-a identificat o substanta chimica cunoscuta sub denumirea de ftalat de bis (2- etilhexil) (DEHP), iar valoarea masurata din cele doua materiale plastice a fost de 7,8 % , respectiv 63 % din greutate. Ftalatii sunt compusi chimici adaugati in mod obisnuit in materiale plastice (Policlorura de vinil - PVC) pentru a le creste flexibilitatea, transparenta, durabilitatea si durata de viata. Potrivit Regulamentului (CE) nr. 1907/2006 al Parlamentului European si al Consiliului din 18 decembrie 2006 privind inregistrarea, evaluarea, autorizarea si restrictionarea substantelor chimice (REACH) urmatoarele tipuri de ftalati sunt interzisi in produsele destinate copiilor, respectiv: ftalatul de bis (2-etilhexil) (DEHP), ftalatul de dibutil (DBP), ftalatul de butil si de benzil (BBP) si ftalatul de diizobutil (DIBP). 

De exemplu, ftalatul de bis (2-etilhexil) (DEHP) a fost identificat inca din anul 2014 ca avand proprietati de perturbare a sistemului endocrin pentru animale si oameni, fiind recunoscut oficial ca un perturbator endocrin care afecteaza sanatatea umana si mediul."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare