Boli

#renuntare cancer #aparitie cancer #cancer

Alimente care duc la aparitia cancerului. Renunta acum la ele!

Nu mai este de mult timp un secret faptul ca stilul de viata ne afecteaza sanatatea. Alimentatia haotica si nesanatoasa este unul dintre factorii care duc la aparitia cancerului. 

 

Desi stim ca unele alimente trebuie consumate moderat, pentru ca sunt calorice sau nu sunt sanatoase, putini stiu ca exista cateva alimente care pot duce la aparitia cancerului. Iata care sunt acestea si de ce trebuie sa renunti acum la ele.

1. Uleiuri partial hidrogenate

Uleiurile partial hidrogenate sunt cele care ajung la o forma solida in momentul in care sunt tinute la temperatura camerei sau la temperaturi mai reci, cum este uleiul de palmier. Multe dintre alimentele semipreparate din comert, sau dintre produsele de cofetarie si patiserie contin astfel de uleiuri.

Unele cercetari au dovedit ca un consum de ulei vegetal partial hidrogenat (cunoscut si ca grasimi trans), este strict legat de aparitia cancerelor mamare si rectale. Prin urmare, cand cumperi conserve sau alte alimente procesate sau semi-procesate din comert, citeste cu atentie eticheta acestora.

2. Conservele alimentare din comert

Potrivit cercetarilor din Environmental Research Journal, cea mai mare parte dintre conservele din comert au in compozitie bisfenol A (BPA). Bisfenolul este un compus chimic folosit in mod normal pentru fabricarea plasticului. Cu toate acestea bisfenolul este folosit si in procesele de fabricare a rasinei care inveleste interiorul borcanelor sau conservelor din metal. Prin urmare, conservele prezinta risc crescut de contaminare cu bisfenol A.

S-a doveedit ca acest bisfenol duce la modificarea AND-ului uman si creste discul de cancer, dar si de diabet de tip 2.

3. Alcool

Alcoolul este consumat frecvent de aldulti. Cu toate acestea, consumul excesiv (mai mult de trei pahare de vin pe saptamana, in mod frecvent) poate duce la riscul de aparitia a multor boli. Printre acestea se numara diferite tipuri de cancer, printre care cancer de ficat, cancer mamar si cancer de colon.  

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare