Bauturi

#preparare ciocolata calda #retete ciocolata calda #ciocolata calda

Cum sa prepari cea mai buna ciocolata calda. Este perfecta in zilele reci de iarna

E foarte simplu sa mergi in supermarket si sa cumperi pliculete cu ciocolata calda care este gata instant, cum pui apa fierbinte peste ea. Cum ar fi sa iti prepari acasa propria ciocolata calda? Te vei bucura de o bautura diferita fata de ceea ce ai baut pana acum.

 

Iata ingredientele necesare: ciocolata si lapte. De asemenea, pe langa aceste ingrediente de baza mai poti folosi pudra de cacao, zahar sau alt indulcitor, scortisoara sau alte arome.

Pentru 4 portii, ai nevoie de 200 grame ciocolata neagra si 800 ml lapte (de cocos in cazul in care preferi varianta vegetala).

Cum se prepara ciocolata calda de casa: Mai intai se pune laptele la fiert si se adauga in el ciocolata plus restul ingredientelor. Atunci cand laptele incepe sa fiarba trebuie sa amesteci incontinuu in el pana cand se formeaza o spuma groasa la suprafata. Este important ca ciocolata sa fie taiata in bucati egale pentru a se topi uniform. Cand aceasta s-a topit ciocolata calda este gata!

Informatii utile: laptele este bine sa fie integral pentru ca ciocolata sa fie cremoasa. Laptele de soia nu va avea gust, insa cel degresat poate fi totusi o optiune. De asemenea, este indicat sa folosesti ciocolata neagra, cu 50-70% cacao). Daca folosesti ciocolata cu lapte este posibil sa obtii o bautura prea dulce.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului