Amenajarea casei

#alegere mobilier #mobilier

Sanatate inainte de toate. De ce să tineti cont in alegerea mobilierului

Care este primul aspect la care va ganditi atunci cand alegeti mobilierul pentru dumneavoastra sau pentru cei mici? Probabil ca raspunsul este unul evident: calitatea. Totusi, prin calitate, noi intelegem mai multe lucruri, de pilda asigurarea unui mediu sanatos si sigur, prin intermediul unui mobilier rezistent. In acest sens va recomandam gama de dulapuri si comode pentru copii de la Romina Furniture. Care sunt argumentele de care sa tineti cont in alegerea mobilierului? Aflati din cele ce urmeaza!

Calitatea materialului 

Ati calculat vreodata cat timp petreceti in dormitor, inconjurat de mobilier? Va spunem noi: cel putin o treime din viata. Pentru bebelusi, practic tot timpul este petrecut in patut sau in preajma celorlalte obiecte de mobilier din camera lor. Tocmai de aceea, mobilierul care il inconjoara pe cel mic trebuie sa fie confectionat din cel mai bun material.

Chiar daca este mai ieftin, mobilierul confectionat din PAL sau MDF contine formaldehida si/sau ftalati. Acesti compusi sunt toxici, iar expunerea prelungita, de exemplu, somnul noapte de noapte in aceeasi incapere cu acest mobilier, poate duce la dezvoltarea alergiilor/astmului sau, mult mai grav, a cancerului. De aceea, recomandam ca mobilierul sa fie confectionat exclusiv din materiale de calitate si naturale, precum lemnul masiv de fag.

Si finisajele pot fi periculoase, mai ales daca nu sunt organice sau bazate pe apa. Va recomandam sa va interesati in legatura cu acest aspect si sa achizitionati doar mobilier care beneficiaza de finisaje realizate pe baza compusilor organici si ingredientelor non toxice.

Si totusi, cum va puteti da seama de calitatea materialelor si a finisajelor daca nu sunteti din domeniu? Cel mai inalt standard din industrie este reprezentat de certificarea GreenGuard Gold! Daca mobilierul pe care doriti sa-l achizitionati beneficiaza de aceasta certificare, inseamna ca a fost testat independent de peste 360 de compusi organici si peste 10.000 de chimicale, ceea ce-l face perfect sigur pentru dumneavoastra si pentru cei mici.

Alte elemente care garanteaza sanatatea si siguranta locatarilor

Calitatea materialului nu este singurul criteriu demn de luat in calcul. Iata ce alte elemente se pot dovedi destul de importante:

  • Comode ce prezinta sertare cu functie de siguranta pentru copii. Acestea beneficiaza de sisteme care nu le permit sertarelor sa cada sau sa se desprinda;
  • Sisteme de ancorare in perete, pentru trei tipuri de pereti, mai exact beton, rigips si caramida;
  • Sistem de imbinare in coada de randunica, o solutie de asamblare care ofera garantia faptului ca mobilierul nu se va desface niciodata. Desi acest proces de asamblare dureaza mai mult, el garanteaza un mobilier mai trainic care nu se va deforma, va rezista la incarcare si mutare, iar variatiile de umiditate si temperatura nu-l vor afecta;

Glisiere soft closing fabricate in Germania, garantate pentru folosire in siguranta timp de peste 70 de ani!

Daca si dumneavoastra credeti ca siguranta si sanatatea sunt pe primul loc, optati pentru cel mai bun mobilier de pe piata!

FOTO: rominafurniture.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea