Vacante

#turisti in circuit #turism #camera de hotel #sfaturi vacanta # coleg de camera

Nu ai cu cine sa mergi in circuit? Afla riscurile si beneficiile unui coleg de camera

Daca nu ai cu cine pleca in vacanta, agentiile de turism iti pot gasi un coleg de camera pentru a nu plati diferenta de single. In circuite, aceasta practica este frecventa. Exista atat avantaje cat si dezavantaje in impartirea camerei cu o persoana pe care nu o cunosti.

Avantajele unui coleg de camera

Daca nu ai pe nimeni cu care sa mergi intr-un circuit, te poti inscrie singur, urmand ca agentia sa gaseasca pentru tine o persoana de acelasi sex cu care sa imparti camera. In acest fel vei plati pretul pentru cupluri, care este intotdeauna mai mic comparativ cu cei care platesc un circuit single.

De exemplu, un circuit prin Europa poate costa 600 euro de persoana pentru turistii care merg impreuna cu cineva si 900 euro cand este solicitata o camera single. Astfel, se fac economii de 300 euro din start.

Daca agentia nu gaseste pentru tine un coleg de camera, urmeaza sa stai singur, fara a plati nimic in plus.

Un coleg de camera poate fi o persoana cu care sa-ti petreci timpul in mod placut. Luati masa impreuna in fiecare zi, va tineti obiectele personale cand mergeti la o toaleta publica, asteptati la rand in timp ce celalalt poate sa mearga sa cumpere ceva, va faceti fotografii reciproc, schimbati pareri seara inainte de culcare etc. In felul acesta vacanta poate fi placuta, timpul trece mai usor si poti afla lucruri noi sau sa-ti faci o relatie utila.

In cazurile fericite, se poate stabili o prietenie frumoasa care sa dureze timp indelungat. Exista oameni care, dupa ce se intorc multumiti dintr-o astfel de vacanta, se gandesc ca urmatorul an sa mearga impreuna cu acea persoana. Este vorba despre situatia unor persoane carora le place sa calatoreasca, sunt flexibile si nu au cu cine pleca in vacanta (rude, prieteni etc).

Dezavantajele unui coleg de camera

Nu exista garantii cu privire la persoana cu care vei sta in camera de hotel. Multi care au calatorit in acest mod pot povesti atat despre experiente placute, cat si despre experiente neplacute.

Impartirea unei camere implica si impartirea intimitatii personale. Orele de somn, obiectele personale din bagaj, folosirea toaletei, toate acestea reprezinta factori care pot duce la probleme cand doua persoane sunt incompatibile.

Modul de gandire al fiecaruia, tabieturile, stilul de viata sunt cateva elemente care, daca difera mult de la o persoana la alta, fac dificila coabitarea. Cand este vorba despre cateva zile, s-ar putea sa merite efortul. De la o saptamana in sus, insa, tensiunile zilnice pot sa-ti distruga concediul.

De aceea, cand alegi un circuit sau planifici o vacanta mai lunga, este recomandat sa te gandesti bine inainte de a decide sa imparti camera cu un necunoscut. Oboseala acumulata de-a lungul zilei necesita odihna si liniste pentru ca organismul sa se refaca. Este mai ales cazul circuitelor de peste 10 zile, care sunt foarte solicitante.

In cazurile exceptionale in care colegul de camera depaseste anumite limite sau are o problema serioasa se poate apela la reprezentantii agentiei pentru a gestiona situatia.

Foto: aquavistahotels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea