Vacante

#turism #cazare ieftina #cazare mare # cazare ieftina mare

Modalitati de cazare ieftina la mare

Pleci la mare, insa esti pe final de luna, iar bugetul tau este limitat? Nu iti face griji, pentru ca poti reduce din cheltuieli daca alegi o cazare care iti ofera conditii foarte bune la preturi reduse. Iata cateva dintre cele mai bune variante de cazare la mare, chiar daca ai bani putini.

Gazda

Poti inchiria o singura camera dintr-un apartament sau o vila, la preturi foarte mici. Important este sa negociezi cat mai mult si sa te asiguri ca ai parte de conditii decente. Evita sa mergi la o gazda care nu iti permite accesul la bucatarie, care iti impune program sau care sta intr-o zona foarte departata de centru sau de plaja. Desigur, iti va fi comod daca vei veni cu masina, insa chiar si asa nu are sens sa pierzi prea multa vreme pe drum, cand te poti folosi de acest timp pentru distractie sau pentru odihna.

Cort

Indiferent ca optezi pentru cazare pe plaja sau pentru centre special amenajate de campare, cortul este cea mai ieftina varianta dintre toate. Este adevarat ca in centrele de campare vei avea anumite conditii (dus, mese etc.) spre deosebire de plaja, insa in aceasta situatie trebuie sa scoti din buzunar aproximativ 20 de ron de persoana.

Daca mergi cu cortul la mare asigura-te ca iei cu tine toate lucrurile de care ai nevoie. In primul rand nu uita sa iti iei mai multe randuri de haine, servetele umede, antibacteriene, sticle in care sa iti pui apa curata pentru spalat, o saltea pe care sa o pui in cort si pe care sa dormi, dar si multe paturi pentru situatia in care vei dormi pe plaja.

Dupa lasarea noptii, pe plaja, in cort, iti va fi foarte frig din cauza brizei. Pe de cealalta parte, dimineata te vei trezi la maxim ora 7.00 din cauza soarelui care va incinge aerul din cort. Partea buna este ca te poti racori instantaneu cu o baie in mare.

Pensiune

Daca mergi la o pensiune vei avea conditii foarte bune, de multe ori mai bune ca la un hotel, insa la preturi mult mai accesibile. Unele dintre pensiuni sunt foarte aprope de plaja, iti ofera toate cele 3 mese si sunt dotate cu piscina si nu iti impun niciun fel de limite.

Un lucru bun este acela ca in cadrul unei pensiuni ai locul de parcare asigurat in czul in care vii cu masina, iar riscul ca lucrurile tale sa dispara este destul de mic.

Vila inchiriata

Pleci la mare cu o gasca mai mare de prieteni sau colegi? Atunci inchirierea unei vile este cea mai buna varianta, dar numai daca sunteti un grup mai mare de 10 persoane. De cele mai multe ori, preturile de inchiriere pentru vile sunt destul de mici pentru fiecare, cu cat numarul persoanelor este mai mare.

Este ca si cum ai fi la tine acasa, cu oamenii dragi tie, fara presiunea unui proprietar. De regula, proprietarii predau insa vila doar pe o perioada mai mare de 3 - 4 zile, si mai putin pentru weekenduri.

Orice varianta ai alege, ar fi bine sa iti faci rezervarile in timp util si sa nu pleci la mare in ideea ca vei gasi cazare pe drum. Este adevarat ca aceasta varianta este mai comoda la prima vedere, insa proprietarii vor profita de faptul ca esti un turist care isi doreste sa gaseasca cat mai repede un loc in care sa stea, motiv pentru care vor umfla foarte mult preturile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea