Vacante

#turism #sfaturi vacanta #bani vacanta

Metode sa platesti mai putin in vacanta cu familia

O camera impartita cu copiii sau un apartament inchiriat de la un localnic constituie modalitati de a reduce cheltuielile necesare intr-o vacanta cu familia.

Iata ce poti face pentru a scoate mai putini bani din buzunar cand pleci in vacanta cu familia si copiii:

1. Compara preturile pentru acelasi hotel

Cand cauti un hotel pentru vacanta cu familia, compara preturile in mai multe oferte, in cataloagele tiparite si pe site-urile cu oferte de turism. Cauta un hotel care sa ofere pachete preferentiale pentru familii si o agentie de turism care propune sejururi pentru familii cu diverse discounturi si facilitati. Un hotel, de exemplu, poate dispune de kids club, un loc in care cei mici se pot distra in siguranta in timpul zilei. Agentia ti-ar putea oferi ca bonus si un bilet de intrare la un parc de distractii, pentru intreaga familie.

Nu uita sa faci o lista cu acele servicii si facilitati care te intereseaza. Multi parinti nu apuca sa mearga la spa si nici in sala de fitness, insa sunt interesati sa stie daca hotelul are piscina pentru copii, gustari intre mese sau meniuri pentru copii. Dupa ce stii exact ce vrei, cauta un hotel care dispune de toate aceste servicii incluse in pretul sejurului. In acest fel, vei elimina o foarte buna parte din costurile vacantei.

2. Alege cazarea cu gratuitate pentru copii

Exista hoteluri cu camere mari, in care este loc suficient pentru o saltea gonflabila. Copiii care dorm in camera cu doi adulti, fara pat suplimentar dat de hotel, beneficiaza in multe locuri de gratuitate sau de un discont de 50%, in functie de varsta.

O alta posibilitate este sa inchiriezi un apartament de doua camere de la localnici. Este posibil sa gasesti un pret avantajos si vei dispune de intimitate totala pentru tine si familia ta. In plus, reduci posibilele costuri care pot aparea la un hotel care te taxeaza pentru cel mai mic serviciu suplimentar si ai o bucatarie unde sa pregatesti mancarea.

3. Cumpara excursiile de la fata locului

Adesea, excursiile optionale si serviciile care pot fi achizitionate si in tara au preturi mai mici la destinatie. Intereseaza-te care sunt ofertele operatorilor locali. Se poate ca o croaziera de o zi pe un vaporas turistic sa aiba un pret mai bun daca o cumperi direct din statiunea respectiva.

4. Asociaza-te cu prietenii care merg in vacanta cu familia

Daca ai cativa prieteni buni, cu care te intelegi foarte bine si in care ai incredere, ia in consideratie varianta unei vacante impreuna. Pe coasta de Azur, in Franta, intr-o insula greceasca, precum Skyathos sau in alta destinatie insorita se pot inchiria vile moderne, complet utilate, cu piscina si gradina proprie. O astfel de vila poate costa 400-500 euro pe noapte, insa, daca suma se imparte la mai multe persoane, poti plati mai putin de 60 euro de persoana si beneficiezi de tot luxul pe toata durata vacantei.

Apoi, in grup scad dramatic si costurile pentru benzina, iar transportul va fi astfel mai ieftin pentru fiecare membru al familiei.

Foto: wahmresourcesite.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea