Vacante

#vacanta #aeroport #greseli de evitat

Greseli la aeroport care te costa scump

Cand calatoresti cu avionul, sunt multe lucruri care pot merge prost din cauza timpului indelungat petrecut aici, multimii de oameni si procedurilor de securitate. Pentru a avea un zbor cat mai relaxant, evita sa faci unele dintre cele mai intalnite greseli la aeroport.


1 Pasaportul si biletul de avion la check-in


La check-in, trebuie sa-ti dai jos haina si sa-ti pui geanta, actele, chiar si cureaua si pantofii in cosuri. O secunda de neatentie te poate face sa ramai fara biletul de avion. Pune pasaportul si biletul primele in cos si aseaza peste ele lucrurile mari si grele. Astfel, foile nu se vor agata de frajurii scanner-ului si nu vei risca sa-ti cauti dincolo de poarta actele cazute.


2 Sosirea la aeroport tarziu


Chiar daca nu-ti place sa astepti 1-2 ore inainte de decolare, este mai avantajos sa fii la aeroport devreme decat sa ajungi in ultima jumatate de ora. In cazul zborurilor anulate, compania aeriana incearca sa gaseasca locuri libere la alte curse cu plecare imediata sau cat mai rapida. Primii care stau primii la coada la ghiseul companiei au mai mari sanse sa plece repede cu o alta cursa spre destinatia dorita comparativ cu pasagerii care ajung tarziu in aeroport si afla despre anularea cursei.


3 Un singur act de identitate


Nu te baza pe un singur act de identitate cand calatoresti in strainatate. Unii ofiteri de securitate pot sa-ti creeze probleme la un simplu control daca li se pare ceva suspect, chiar si atunci cand actele sunt corecte. Un al doilea act de identitate poate fi salvator intr-o astfel de situatie.


4 Neatentia fata de panoul informativ


Chiar daca avionul tau a fost anuntat la o anumita poarta de imbarcare si o anumita ora, nu inseamna ca nu pot aparea schimbari. Pe un aeroport strain nimeni nu te anunta personal, intr-o prima faza, despre schimbarea portii de imbarcare. Numai daca verifici pana la final ecranele cu informatii iti dai seama ca trebuie sa te duci in alt loc decat cel stabilit initial.

Sursa foto: ticklethewire.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea