Vacante

# sfaturi de vacanta #safari #excursie safari

De ce ai nevoie intr-o excursie safari

Daca pleci intr-un safari, bagajul este unul dintre cele mai importante aspecte in pregatirea calatoriei. Pentru siguranta si confortul tau personal, trebuie sa tii cont de lucrurile esentiale de care ai nevoie intr-o excursie safari.


Haine

Intr-o excursie safari, nu este cazul sa-ti iei foarte multe haine, insa ele trebuie alese inteligent. Alege haine si accesorii usoare, sport si casual, confortabile. In loc de jeansi, pune in bagaj pantaloni din fibre naturale, lungi si scurti. Este bine sa ai tricouri si veste pentru zile insorite, dar si haine calduroase, cu maneca lunga, pentru nopti si dimineti reci. Alege haine din materiale mai groase si evita pe cele decupate, care expun mult pielea.

Intr-un safari trebuie sa te protejezi de insecte si soare. Palariile, esarfele, ochelarii cu protectie UV, incaltamintea cu talpa groasa sunt absolut necesare. Este important sa alegi o incaltaminte comoda si inalta, care nu lasa piciorul expus. Pune in bagaj si creme hidratante. Daca porti lentile de contact, este bine sa ai la tine picaturi de ochi.


Medicamente

Safariurile se fac in tari exotice precum Kenya, Tanzania, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Zambia sau Uganda. Cand te afli la distanta mare de casa si intr-o tara cu o clima foarte diferita de cea de acasa, este bine sa ai un kit cu medicamente in caz de febra, diaree, greata, durere, muscaturi de insecte etc. Nu uita sa pui in acest chit si lotiuni antiseptice. In functie de destinatia vizitata, este posibil sa fie nevoie sa faci unele vaccinuri.


Aparate electronice

Intr-un safari, tehnologia nu trebuie sa lipseasca. Poti lasa acasa laptopul, insa este bine sa ai un binoclu, telefonul mobil si aparatul foto.


Bagaj de mana

Ai nevoie de o geanta de mana sau un rucsac pe care il vei lua cu tine in expeditiile in jungla. In rucsac poti pune apa si mancarea din timpul zilei. Cand cumperi o excursie safari, aceasta are, de obicei, inclusa mancarea la pachet, insa nu strica niciodata sa ai la tine cateva fructe uscate si conserve cu mancare.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea