Vacante

#turism #fus orar #sanatate in vacanta # relaxare in vacanta

Cum faci fata oboselii cand pleci la drum lung

Oboseala acumulata in timpul unei calatorii lungi este unul dintre cele mai semnificative dezavantaje cand parcurgi distante mari. Un drum lung te solicita psihic si fizic, iar sanatatea ta poate avea de suferit daca nu-ti iei masuri de siguranta. Pentru a face fata unei calatorii lungi, invata sa-ti economisesti energia si sa-ti protejezi sistemul imunitar.

Iata ce poti face pentru a reduce efectele negative ale unui drum lung asupra organismului:

1. Bea multa apa

Chiar daca inseamna sa te duci de mai multe ori la toaleta, bea multa apa pe parcursul unui drum lung. Apa iti curata organismul de toxine si iti da energie. In calatoriile lungi, in masina, tren sau avion, organismul se deshidrateaza si apa este esentiala pentru ca acesta sa functioneze in parametri optimi. Daca se poate, elimina orice alte bauturi si consuma numai apa.

2. Fa pauze in mod constant

Daca esti cu masina personala, calculeaza-ti de acasa traseul in asa fel incat sa existe si pauze in mod constant. Va dura mai mult, insa numai astfel te dezmortesti si ramai alert. Daca esti in avion, in momentele in care pasagerilor le este permis sa se ridice de pe scaune ar trebui sa faci o plimbare. Mergi la baie chiar daca nu ai nevoie si stropeste-te cu apa. Este important sa faci cativa pasi intr-o calatorie de lunga durata.

3. Asigura-ti un somn odihnitor

Cand pleci la drum lung, ia cu tine orice accesorii care te ajuta sa dormi mai bine: masca pentru ochi, dopuri de urechi, perna de calatorie, papuci comozi etc. In avion, nu te chinui sa ramai treaz ca sa vezi sfarsitul unui film. In masina, planifica-ti drumul cu pauze pentru somn. Cand parcurgi mai multe tari intr-o zi sau zbori peste ocean, somnul este esential pentru organism. Fa tot posibilul ca orele de somn sa te ajute sa te acomodezi cu noul fus orar de la destinatie.

4. Mananca sanatos

Mancarea sanatoasa intr-o calatorie de lunga durata pare un cliseu. In realitate, insa, felul in care ne simtim este influentat si de ceea ce consumam pe drum. Organismul face fata oboselii numai cu conditia sa existe resurse de energie, iar hrana este una dintre aceste resurse. Renunta la mancarurile procesate si cele de fastfood. Bazeaza-te pe salate usoare, fructe, carne alba fara grasime, fiarta sau facuta pe gratar, sandwich-uri usor de digerat.

5. Asigura-ti un loc bun

Cand pleci la drum lung, ar fi bine sa nu lasi la mana sortii locul in care vei sta. Daca te asteapta 7 ore de zbor de pe un continent pe altul sau un drum cu autocarul dintr-o tara in alta, fa tot posibilul sa ai un loc bun, cu mai mult spatiu pentru picioare.

6. Accesorii pentru un drum lung

In calatoriile lungi, este intotdeauna o idee buna sa ai un sul de hartie igienica sau cateva pachete de servetele. Ia cu tine si servetele umede, cu care te poti reimprospata dupa cateva ore de mers. Pentru calatoriile cu masina, pune in bagaj si un sapun lichid. Mainile spalate des, cu sapun, sunt esentiale in calatoriile de lunga durata.

Foto: noholidaynolife.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea