Vacante

#turism #atractii turistice #sfaturi vacanta # dezamagire vacanta

Cum eviti dezamagirile in vacanta

Astepti cu nerabdare sa vezi celebrele Crown Jewels din Turnul Londrei. Dupa ce stai o vreme la coada afara, descoperi ca inauntru coada se continua. Pana ajungi sa vezi efectiv bijuteriile coroanei, ai ascultat de cateva ori filmuletele derulate pe ecrane. De bijuterii nici vorba sa te apropii, fiind imprejmuite cu cordoane. Cum poti evita astfel de dezamagiri in vacanta?

Documenteaza-te asupra obiectivelor turistice

In vacanta nu este recomandat sa mergi sa vezi spontan un obiectiv turistic, fara sa stii nimic despre el, deoarece risti sa fii dezamagit. Chiar si cele mai mari atractii turistice ale lumii au reusit sa dezamageasca o multime de straini.

Turnul Eiffel necesita ore intregi de stat la coada indiferent de anotimp, Praga devine sufocant de aglomerata in plin sezon, Turnul din Pisa pare a fi mai atractiv ca fundal pentru fotografii decat ca monument arhitectonic in sine, Palatul Topkapi este mai putin interesant decat Haremul pentru care se plateste separat, statiunea St. Moritz este exagerat de scumpa etc.

Documenteaza-te despre ceea ce urmeaza sa vezi pentru a sti de la inceput plusurile si minusurile. Afla orarul, perioadele mai putin aglomerate, posibilitatea de a angaja un ghid etc. Vei lua apoi o decizie in deplina cunostinta de cauza.

Intereseaza-te de hotel si locatie

Afla tot ce se poate despre hotelul si locatia in care vei sta. Este important sa stii cand a fost renovat ultima oara, ce pareri recente ale turistilor exista, daca statiunea este izolata de oras sau in cadrul lui etc. Multi turisti sunt dezamagiti sa constate la fata locului ca un hotel de 5 stele are servicii reale de 4 sau ca resortul hotelier se afla intr-o padure, departe de oras.

Invata despre cultura locala si regulile de eticheta

Cand calatoresti in strainatate, iti este de folos sa stii cate ceva despre cultura locala si regulile de eticheta. In acest fel nu vei mai fi dezamagit ca peste tot esti nevoit sa negociezi, ca oamenii fac prea multe plecaciuni si nu-ti spun niciodata ce gandesc in realitate sau ca esti blamat pentru felul in care te imbraci.

Verifica operatorul de turism cu care calatoresti

Verifica intotdeauna operatorul de turism cu care calatoresti atunci cand nu stii nimic despre el. Asociatia Nationala a Agentiilor din Romania (ANAT) a atras atentia calatorilor romani asupra practicile incorecte ale unor firme care au profitat de clientii lor. Pe site-ul ANAT vei gasi masurile de siguranta pe care ti le poti lua, de la acreditarea agentiei la ofertele cu preturi suspect de mici.

Tine cont de informatiile primite din surse oficiale

Poti afla lucruri utile, uneori, de la prieteni si cunostinte despre vacanta. Cu toate acestea, prima sursa credibila este cea oficiala. MAE ofera informatii updatate despre alertele de calatorie sau actele de care ai nevoie pentru a calatori intr-o anumita tara, ANAT ofera detalii despre agentiile acreditate, operatorul turistic te poate sfatui in privinta destinatiei alese etc.

Nu ignora aceste surse venite de la profesionistii din domeniu in favoarea unor impresii subiective ale prietenilor.

Foto: usatoday.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea