Vacante

#vacanta mare # vacanta la mare # destinatie de vara #plaja vacanta

Cum alegi destinatia pentru vacanta la mare

Cand alegi destinatia pentru vacanta la mare , este important sa iei in consideratie factorii care corespund nevoilor si asteptarilor tale. Prezenta magazinelor, curatenia, mijloacele de transport sunt cateva elemente care pot spori nivelul de confort atunci cand mergi la plaja.

Iata in continuare cum sa alegi destinatia pentru vacanta la mare:

1 Forme de relief

Cele mai frumoase destinatii de litoral sunt cele care combina apa si nisipul cu vegetatia unei paduri. Alege o plaja aflata in apropierea unui munte sau unei paduri. Peisajul este mai diversificat, iar plimbarile cu vaporasul de-a lungul coastei sunt o adevarata placere.

2 Standardele plajei

Intereseaza-te care sunt plajele din destinatia aleasa, daca sunt plaje Blue Flag , daca au instalatii moderne, locuri de joaca pentru copii, salvamar, toalete, cabine de schimb, restaurante, dusuri de plaja etc. In cazul in care te plictisesti repede, alege o destinatie de vacanta unde sunt mai multe plaje, pentru a varia putin, in fiecare zi.

3 Acces si mijloace de transport

Nu toate plajele pot fi vizitate usor. Unele dintre ele sunt accesibile numai de pe apa, iar pentru altele nu exista mijloace de transport in comun si este necesar sa inchiriezi masina sau scuter. Pentru comoditate, opteaza pentru un hotel care are si plaja privata. In acest fel vei face cateva minute din camera la plaja. Marea este obositoare si unul dintre cele mai neplacute lucruri este sa ai mult de mers pe jos, inapoi pana la hotel.

4 Activitati de plaja

Intereseaza-te care sunt activitatile de pe plaja. Sporturile de apa, cele de aer sau pe nisip, petrecerile de pe plaja, masajul pe plaja sunt cateva dintre acestea. Dupa ce te bronzezi, la un moment dat vei dori sa faci si altceva. Un zbor cu parapanta este in mod cert una dintre cele mai frumoase experiente pe care le poti avea.

5
Alte activitati de vacanta

Pe langa plaja, o destinatie la mare trebuie sa-ti ofere si alte posibilitati de petrecere a timpului liber. Opteaza pentru o insula daca vrei sa vizitezi o regiune traditionala, mergi intr-un oras de coasta daca iti doresti sa beneficiezi de oportunitatile unei regiuni urbane. Mergi intr-un resort hotelier daca iti doresti o vacanta intr-un loc linistit, elegant si luxos.

Sursa foto: myfloridaeh.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea