Vacante

#restaurante #vacanta #restaurante vacanta

Ce trebuie sa stii cand iei masa in oras, in vacanta

Cand mananci la restaurant in vacanta, este important sa stii cate ceva despre oferta restaurantelor din acel oras si sa cunosti regulile de eticheta. In acest fel, te vei bucura de servicii calitative la preturi accesibile si vei evita experientele neplacute. Afla ce trebuie sa stii cand iei masa in oras, in vacanta.


1 Alege un restaurant recomandat


In ghidurile turistice gasesti intotdeauna liste de restaurante recomandate, cu descrieri utile, in functie de numarul de stele, preturi, tipul de gastronomie etc. In acest fel nu risti sa ai experiente nedorite.


2 Mergi sa mananci unde merg localnicii


Incearca un restaurant unde cea mai mare parte a clientilor este reprezentata de localnici. Locuitorii unui oras stiu mai bine decat strainii unde gasesc mancare buna la preturi accesibile si, daca umplu localul, este un semn bun. Cauta restaurantele aglomerate, cu multi localnici, deoarece aici mancarea este proaspata si preturile sunt mici.


3 Intereseaza-te de taxele ascunse


Inainte sa iei masa in oras intr-o destinatie vizitata, intereseaza-te despre oferta locala si, mai ales, despre taxele ascunse. Exista locuri unde esti pus sa platesti pentru panorama, pentru apropierea de un obiectiv turistic major, pentru produse pe care le gasesti pe masa cand sosesti si care par gratuite (chifle, apa, mici aperitive etc).

Este important sa stii si cat bacsis se lasa intr-un restaurant dintr-o anumita destinatie turistica si sa te asiguri ca ai cash la tine.


4 Afla regulile de eticheta


In functie de destinatie, se poate sa existe reguli nescrise privind eticheta intr-un restaurant. In unele locuri, de exemplu, un chelner poate fi chemat numai dintr-o privire, in alte locuri nu exista nicio problema sa strigi dupa el. In unele tari, cand iesi in grup sa iei masa, fiecare isi plateste partea, in alte locuri nu este rau vazut gestul de a face cinste. Pentru a beneficia de servicii cat mai bune, este important sa cunosti regulile de eticheta din acea destinatie pentru situatia in care iei masa in oras.

Sursa foto: youropi.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea