Vacante

#turism #destinatii vacanta #bani vacanta # vacanta nisipurile de aur

Cati bani de buzunar sa ai pentru o vacanta la Nisipurile de Aur

Statiunea Nisipurile de Aur este una dintre cele mai mari de pe coasta nordica a Marii Negre si una dintre cele mai apreciate de catre familiile cu copii pe litoralul bulgaresc. Aflata la numai 18 km departare de Varna, statiunea dispune de o plaja de 4 km, cu o latime de 100 de metri. Daca iti petreci vacanta aici, afla care sunt preturile si cati bani de buzunar sa ai la tine.

Cat te costa mancarea si bautura in Nisipurile de Aur

La Nisipurile de Aur, preturile la mancare si bautura, la restaurante, sunt medii. O tocanita bulgareasca costa in jur de 15 leva, in timp ce o portie de fructe de mare poate costa 25-30 leva. Pentru o inghetata vei plati 2-3 leva.

Exista numeroase restaurante, taverne si cafenele de-a lungul plajei. Meniurile includ preparate din bucataria bulgareasca si internationala. In cluburi si restaurante, o bere poate costa chiar si 5 leva.

Cat te costa atractiile turistice in Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur nu este o statiune bogata in atractii turistice, insa in imprejurimile ei se gasesc locuri frumoase, care merita o vizita. Se pot face excursii in Varna, in Parcul Natural Zlatni Piasatsi, la Manastirea Aladzha etc. Aceasta din urma este o manastire medievala sapata in piatra, aflata in nord-estul Bulgariei. Intrarea costa aici in jur de 6 leva.

Cei care vor sa se distreze intr-un parc acvatic pot merge la Aquapolis. Aici, intrarea costa 33 si respectiv, 16 leva.

Cat cheltuiesti pe plaja in Nisipurile de Aur

In Nisipurile de Aur, daca inchiriezi sezlonguri si umbrela de soare pe plaja platesti in jur de 15 de leva pentru doua persoane. Tot pe plaja mai exista zone amenajate pentru activitati de agrement si zone pentru masaj.

Alte distractii in Nisipurile de Aur

Pentru familiile cu copii, trenuletul turistic este una dintre principalele atractii ale statiunii. Acesta se plimba pe promenada de la un capat la altul al statiunii si costa in jur de 3 leva de persoana. O alta atractie in Nisipurile de Aur o reprezinta roata mare. Biletul de acces costa aproximativ 5 leva.

Alte cheltuieli in Nisipurile de Aur

Pentru a nu pierde bani, este bine sa schimbi leii sau euro in leva inainte sa ajungi in statiune. Casele de schimb valutar de aici nu sunt intotdeauna o afacere buna.

Pentru a nu plati pentru parcare, cazeaza-te la un hotel care are cazare privata si pazita, inclusa in pret. In caz contrar, se poate sa scoti din buzunar cam 15 leva pe zi pentru parcare.

Apa, sucurile si berea din minibarurile camerelor de hotel au preturi de 2-3 ori mai mari decat cele din magazine. Mergi in minimarketurile din statiune sa te aprovizionezi cu bauturi. Aici vei gasi cele ami mici preturi.

Daca vrei sa-ti iei un suvenir din Nisipurile de Aur, gasesti multe buticuri cu suveniruri. Preturile sunt asemanatoare cu cele din Turcia sau Grecia pentru cani, tricouri, scrumiere etc. O cana imprimata costa in jur de 10 leva. Unele dintre cele mai reprezentative suveniruri sunt sapunurile si cremele din trandafir.

Foto: golden-sands-bulgaria.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea