Vacante

# vacanta grecia #cheltuieli vacanta #bani de vacanta #preturi creta #vacanta creta

Cati bani de buzunar sa ai pentru o vacanta in Creta

Creta este una dintre cele mai populare destinatii estivale din Grecia, pentru turistii romani si nu numai. Palatul Knossos si plaja Golden Beach sunt doua dintre principalele atractii turistice ale insulei. Fiind o destinatie cunoscuta, Creta are o paleta diversificata de preturi si servicii. Afla de cati bani de buzunar ai nevoie pentru o vacanta pe aceasta insula greceasca.


Cumparaturi in Creta


Creta este apreciata pentru magazinele sale cu produse de marochinarie, bijuterii realizate manual, dar si o multime de suveniruri. Preturile variaza de la 5 euro la cateva sute de euro, in functie de produs. Cel mai bun loc pentru shopping este Chania.


Benzina in Creta


In Creta, benzina se poate sa fie mai scumpa decat pe continent. Daca mergi cu masina personala, este bine sa te interesezi inainte pentru a face economii. Un litru de benzina costa aproape 2 euro.


Preturi pentru mancare si bautura in Creta


In Creta, daca iei masa la restaurant, platesti la fel ca peste tot in Grecia: in jur de 10 euro. Daca adaugi o bautura, suc sau vin, vei plati cu 1-4 euro in plus, in functie de ceea ce bei. O cafea te costa cel mai putin 1 euro, dar intr-un resort hotelier din Creta sau intr-un restaurant din centrul orasului, cafeaua poate costa 4-5 euro. O bere te costa in Creta intre 2 si 4 euro. Un raki costa de la 1 euro, iar un cocktail costa de la 5 euro.

Poti opta si pentru meniurile cu trei feluri de mancare, la 20 euro de persoana. Meniul include si un vin local.


Excursii optionale in Creta


In Creta se pot face numeroase excursii optionale: Cheile Samariei, monumentele istorice de la Therissos, satul traditional Sfakia, Portul Souda, Platanis, cea mai populara destinatie din Chania, orasul Kissamos etc. Cei care vor sa mearga mai departe au ocazia sa faca excursii pe insula Gramvousa, in Laguna Balos si chiar in Santorini. Excursiile costa de la 35-40 euro si pot depasi 60 euro, in functie de durata calatoriei si de obiectivul vizitat.

Sursa foto: happytellus.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea