Vacante

#vacanta antalya # vacanta turcia #cheltuieli vacanta #bani de vacanta #preturi antalya

Bani de buzunar pentru vacanta in Antalya

Antalya este destinatia-vedeta de pe litoralul Turciei si, prin urmare, pentru strainii care ajung aici, preturile constituie un factor principal de interes. Antalya ofera preturi pentru toate buzunarele, de la cei dispusi sa cheltuiasca numai 300-500 euro la cei care au bugete nelimitate. Chiar daca Antalya este cunoscuta ca cea mai buna destinatie de vacanta pentru all inclusive, tot trebuie sa ai niste bani de buzunar pentru vacanta ta aici.

Afla cati bani de buzunar ar trebui sa ai la tine in aceasta destinatie:
 

Preturile din Antalya, in functie de zona


Preturile pot varia in functie de zona pe care o alegi. Orasul Antalya poate fi scump in zona centrala, unde este cea mai mare concentratie de turisti. In Belek sunt unele dintre cele mai luxoase hoteluri din Turcia. Side este o destinatie mai putin pretentioasa, insa unde nu ai prea multe optiuni.

Fereste-te de magazinele care se adreseaza doar turistilor. In astfel de magazine, chiar si un pachet de tigari sau niste baterii pentru aparatul foto te pot costa de cateva ori mai mult decat pretul normal. In plus, in Turcia trebuie sa negociezi aproape peste tot. Exista putine magazine cu pret fix, iar acestea se gasesc mai degraba in zonele frecventate de localnici, cum sunt supermarketurile, mall-urile etc.
 

Mancare si bautura in Antalya


In Antalya, la terase si in restaurante poti avea o masa buna la aproximativ 10 euro. Fructele de mare si pestele sunt mai scumpe, depasind 20-25 euro. Cele mai bune preturi le gasesti in supermarketuri, mai ales pentru lucrurile consumate zilnic, cum este apa imbuteliata. Intr-un supermarket, o sticla de apa la 0.5l costa mai putin de 1 lira turceasca. Daca o cumperi, insa, dintr-un magazin pentru turisti, vei plati minim 2 lire. La fel se intampla cu sucurile la cutie de 0.33.
 

Suveniruri si cumparaturi in Antalya


In Antalya amatorii de shopping gasesc un adevarat paradis. De la covoare turcesti la blanuri, de la mirodenii la rahat turcesc, Antalya este o destinatie perfecta pentru cei care vor sa se intoarca acasa cu un suvenir. Preturile sunt pentru toate buzunarele: canile si scrumierele de ceramica, cu numele statiunii, costa de la 5-7 lire, in timp ce covoarele costa de la cateva sute de euro in sus. In majoritatea locurilor trebuie sa negociezi pentru a plati un pret convenabil. Cu toate acestea, exista in statiunile din Antalya produse care au pretul initial mai mare decat in Istanbul. Este cazul rahatului turcesc, care poate costa 7-8 lire in statiune, comparativ cu 5 lire in Istanbul.

Cea mai buna metoda de a face cumparaturi este sa mergi in mai multe locuri si sa compari preturile cerute initial pe produse. Apoi, vei putea vedea care sunt lucrurile pe care le gasesti peste tot si care sunt cele unicat. In orasul Antalya, de exemplu, poti gasi tesaturi sau tablouri pictate unicat, deosebit de frumoase, dar care au si un pret pe masura.

Evita suvenirurile turistice de slaba calitate, cum sunt seturile de cafea dintr-o ceramica proasta, insotite de ibrice de arama si un pachet de cafea ieftina. Sunt lucruri pe care le vei plati dar pe care, cel mai probabil, nu le vei folosi la intoarcerea acasa.

Sursa foto: turkeygrouptour.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea