Vacante

#mogosoaia #snagov #covasna #sugas bai #sugas #iarba verde #weekend #snagov tur

Weekend la iarba verde

Weekendul se apropie si vremea frumoasa este deja potrivita pentru o iesire la iarba verde . Iti prezentam in continuare 3 variante pentru cateva ore in natura, intr-o scurta iesire la sfarsit de saptamana.

Relaxare la padure in judetul Covasna

Una dintre cele mai frumoase zone din judetul Covasna este statiunea Sugas Bai . Aflata la numai 8 km de orasul Sfantul Gheorghe, statiunea atrage turistii vara si iarna, datorita serviciilor balneoclimaterice si a partiei de schi. Se poate ajunge usor cu trenul, prin gara Sfantul Gheorghe sau cu masina, pe drumul judetean, venind dinspre orasul cu acelasi nume.

Desi nu este una dintre cele mai cunoscute statiuni si nici una dintre cele mai dezvoltate, zona este ideala pentru un weekend la iarba verde, un gratar in familie si o plimbare prin padure. Situata la o altitudine de peste 750 metri in Muntii Baraoltului, statiunea ofera o minivacanta departe de poluare, cu aer curat, liniste si fara prea multa lume sau agitatie. Daca vrei doar sa te bucuri de natura si de liniste, atunci Sugas Bai este destinatia potrivita pentru tine. La un hotel de 4 stele, o camera poate costa si 180 lei pe noapte.

Statiunea insa este una fara prea mari pretentii, slab dezvoltata, nefavorabila turistilor care doresc cele mai moderne servicii si numeroase posibilitati de divertisment. In schimb, cei care si-au dorit o casa de vacanta intr-un loc retras, departe de oameni, au construit aici vile, pentru a-si petrece weekendul sau zilele de sarbatori .

Se pot face drumetii pe traseele montane si plimbari la apele minerale din zona. Pentru amatorii de arta, exista in judetul Covasna Castelul Szentkereszty. Monumentul in stil neobaroc, de secol XIX, se afla intr-un parc dendrologic, cu specii rare de copaci.

Unul dintre locurile cele mai frumoase si mai putin frecventate de turisti este zona dintre Valcele si Sfantul Gheorghe. Dealurile impadurite, cu rauri mici si reci, ideale pentru o iesire la iarba verde, atrag lumea din judetele Brasov si Covasna, in zilele insorite de la sfarsit de saptamana. Zona insa nu este dotata cu spatii de camping, astfel incat este bine sa ai cu tine toate lucrurile de trebuinta.

Weekend pitoresc la Mogosoaia

In weekend parcul de la Mogosoaia devine atractiv pentru cei care vor o mica escapada. Parcul detine arbori batrani, statui, cavouri ale familiei Bibescu, foste case ale servitorilor (cu arhitectura taraneasca de prin 1900) si alei pietruite, la care se adauga privelistea asupra lacului. Mai multe despre palat gasesti in articolul Turism de weekend la Mogosoaia.

In gradinile castelului este interzis sa se faca gratar, insa poti veni aici la picnic, cu bunatatile in cos. Exista un restaurant in zona, unde programul variaza in functie de cati clienti sunt. S-ar putea sa gasesti si o terasa unde se vand mici. Insa, in general, zona este slab dezvoltata din punct de vedere al posibilitatilor de catering.

In cazul in care iti place sa faci sport la iarba verde, ia cu tine rachetele de tenis sau o minge de fotbal. Vei avea spatiu suficient sa te desfasori. Un alt punct de atractie il reprezinta Biserica din Mogosoaia, care poarta hramul Sfantului Gheorghe.

Daca vrei sa vizitezi palatul, trebuie sa stii ca programul actual este de la 9:00 la 17:00. Incepand cu 1 mai, palatul va fi deschis publicului intre orele 10:00 – 18:00. Biletul de intrare costa momentan 2 lei de persoana. “Pentru ca etajul este in renovare, se intra doar la parterul palatului acum, unde accesul este liber”, ne-a explicat Dana Alexandru, reprezentant al institutiei. Daca vrei sa faci fotografii sau sa filmezi, platesti o taxa suplimentara de 15 si, respectiv, 20 lei. Castelul detine si o parcare, unde iti poti lasa masina. Pret: 2 lei.

Snagovul, de la manastiri la circuite in caiac

Snagovul este una dintre cele mai frecventate zone in weekend, mai ales in sezonul cald. Aflat la 40 km in nordul Bucurestiului, Snagovul atrage turistii in special gratie lacului, manastirii si padurii cu acelasi nume.

In Snagov se organizeaza tururi la manastiri, circuite cu vaporasul, caiacul sau bicicleta si se practica diverse sporturi (tenis, scuba-dive). De exemplu, pentru un circuit in caiac, pe lacul Snagov, se plateste un pret de 98 euro de persoana. Circuitul este astfel conceput incat turistii sa poata admira flora si fauna si sa vada obiectivele turistice aflate pe mal.

“Incercam sa promovam activitatile in natura in genul plimbarii in barci cu vasle, caiace etc. Nu suntem de acord cu salupele de mare sau mabarcatiunile cu motoare puternice, deoarece zona face parte dintr-o arie protejata . La manastiri se ajunge cu ambarcatiunile, iar tipul de ambarcatiune folosit depinde de marimea grupului de turisti”, ne-a explicat Andreea Zoica, director la agentia Snagov Tur .

Pentru a merge la iarba verde pe malul lacului, in zona turistica, se poate sa se perceapa o taxa de aproximativ 10 lei de persoana. Exista spatii de luat masa, insa destul de modeste. “Locuri pentru picnic si iarba verde au ramas putine, nu s-a mai investit in ele. Locatiile nu prea sunt amenajate. Vin aici cei care au mai fost si care stiu locurile. Principalele locatii pentru picnic si iarba verde sunt Astoria, Snagov Parc si Snagov Plaja”, ne-a mai spus Andreea Zoica.

Daca vrei sa ramai peste noapte, in Snagov exista cateva vile si pensiuni de 3 si 5 margarete. Preturile difera in functie de perioada.

In cazul in care te pasioneaza legenda lui Vlad Tepes, din mai va fi lansata de catre agentie o colectie culturala de obiecte (planse, oale, alte piese vechi), care se bazeaza toate pe o istorie locala.

Articole pe aceeasi tema

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea