Vacante

#obiective turistice #destinatii de vacanta # orase disparute

Orase disparute care merita o vizita

Orasele disparute ale lumii vechi sunt situri arheologice care merita o vizita. Arhitectura impresionanta, apeductele, arta mozaicului, peisajele sunt doar cateva lucruri care impresioneaza turistii care viziteaza orase disparute precum Efes, Petra sau Palmyra.

Iata cateva orase antice disparute care merita sa fie vazute in calatorii:


Palmyra, Siria


Palmyra este un oras disparut aflat in Siria. Orasul este una dintre cele mai frumoase orase antice care pot fi vizitate. Aflat in centrul tarii, Palmyra era in antichitate un oras important aflat la peste 200 km de Damasc. Orasul antic este apreciat pentru arhitectura sa, in care se impletesc elementele grecesti cu cele romane si persane. Ruinele Palmyrei au fost descoperite in secolul XVII.


Vijayanagar, India


Vijayanagar este un oras vechi, care dateaza din anii 1300. Orasul era capitala unuia dintre imperiile hinduse, orasul atingand apogenul in anii 1500. Vijayanagar a prosperat ca urmare a comertului cu bumbac si mirodenii. In Vijayanagar, una dintre principalele atractii o reprezinta Templul Vittala, declarat patrimoniu mondial UNESCO.


Palenque, Mexic


Orasul antic Palenque este una dintre cele mai potrivite destinatii pentru cei care pornesc pe urmele mayasilor. Arhitectura speciala a acestui oras antic aflat in jungla este una dintre atractiile de top ale Mexicului. Palenque dateaza de dinainte de anul 100 i.e.n.


Efes, Turcia


Orasul antic Efes este una dintre atractiile turistice din inima Turciei. Orasul antic a jucat un rol important la inceputul crestinismului. De numele orasului sunt legati apostolul Pavel, Ioan Evanghelistul si Maria Magdalena. Printre cele mai impresionante parti ale orasului este biblioteca, a carei fatada sta inca in picioare. In apropierea acesteia se afla un amfiteatru de proportii.


Petra, Iordania


Petra este un oras antic care dateaza din anii 300 i.e.n si care a jucat rol de capitala pentru nabateeni. Petra a fost descoperita pentru prima data la inceputul secolului al XVIII-lea de un explorator. Ascuns in Muntii Hor din Iordania, orasul Petra a fost declarat patrimoniul mondial UNESCO.


Machu Picchu, Peru


Machu Picchu face parte dintre monumentele enigmatice ale lumii, alaturi de piramidele din Egipt si ale constructii masive. Orasul incas a fost construit la o altitudine de peste 2700 metri in Peru. Nici pana in zilele noastre nu se stie cu exactitate care era scopul acestui oras, existand tot felul de teorii legate de aspectul sacru al existentei incasilor. Machu Picchu a fost descoperit de lumea moderna in 1911.


Chichen Itza, Mexic


Situl arheologic Chichen Itza este o alta atractie turistica de top din Mexic. Aflat in statul Yucatan, orasul antic a fost construit de mayasi si a constituit un obiectiv major incepand cu anii 600 e.n. Chichen Itza face parte dintre Cele 7 Minuni ale Lumii si este unul dintre cele mai importante monumente istorice si culturale ale lumii. Pentru a vizita Chichen Itza, este indicata o vizita de cel putin o zi, cu ghid insotitor.

Sursa foto: destination360.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea