Vacante

#alba iulia #turism #destinatii vacanta # destinatii turistice #destinatii europene de excelenta # tinutul buzaului

Tinutul Buzaului si Alba Iulia sunt Destinatii Europene de Excelenta

Tinutul Buzaului si Alba Iulia au fost desemnate Destinatii Europene de Excelenta in cadrul proiectului EDEN. Proiectul este lansat de Comisia Europeana. In 2012, in cadrul concursului, Buzaul a fost desemnat ca destinatie romaneasca pentru turism rural si Alba Iulia, ca destinatie pentru turism si regenerarea siturilor fizice.

EDEN, un proiect turistic european

EDEN este un proiect european lansat in 2008 de catre Comisia Europeana, destinat obiectivelor majore ale politicii europene in domeniul turismului. Factorii esentiali sunt durabilitatea, decongestionarea destinatiilor clasice, combaterea sezonalitatii, crearea unor retele intre participanti, redirectionarea turistilor spre destinatii mai putin cunoscute.

In fiecare tara participanta la proiect, autoritatea de turism organizeaza un concurs, cu tema si criteriile enuntate de Comisia Europeana.

In 2010, statiunea Geoagiu-Bai a castigat cu tema turismului acvatic. In 2009, Parcul National Apuseni a fost selectat pentru tema turismul si ariile protejate. In 2008, depresiunea Horezu a fost selectata pentru tema turismul si patrimoniul local imaterial.

Tinutul Buzaului si Alba Iulia vor fi promovate ca destinatii de vacanta cu ocazia Targului de Turism al Romaniei care se va desfasura in toamna in Bucuresti.

Vacanta in Buzau si Alba Iulia

In Buzau se gasesc oferte de cazare pe toata perioada anului si in special pentru Paste, Craciun si Revelion. La un hotel de 3 stele din Buzau, o camera costa 120 lei pe noapte. Rezervatia Naturala Paclele Mari, Cascada Pruncea si Manastirea Ciolanu sunt trei dintre cele mai frumoase obiective turistice ale Tinutului Buzaului.

In Alba Iulia, la o pensiune de 3 margarete, o camera costa 150 lei pe noapte. La o pensiune de 4 margarete, suma poate ajunge la 200 lei pe noapte. Alba Iulia are o paleta larga de obiective turistice, de la muzee (Muzeul National al Unirii) la biserici (Biserica Romano-Catolica) si monumente (Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan).

Foto: brodyaga.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea