Vacante

#oroshaza #balneo #ungaria

Oroshaza, o varianta balneara pentru romani

Orasul Oroshaza este cunoscut datorita Centrului Wellness Gyoparosfurdo, monumentelor arhitecturale si vietii culturale. Romanii aflati aproape de statiune vin aici in vacanta, pentru a se bucura de statiunile termale si curative.

Potrivit Realitatea TV, timisorenii parcurg distanta de 150 km pentru a petrece sejururi in statiune. Conform declaratiilor reprezentantilor complexului balnear unguresc, 80% din turistii veniti aici sunt romani. Acelasi lucru se intampla si intr-o alta statiune din Ungaria, din orasul Hajduszoboszlo.

Oroshaza are pregatite oferte de Paste pentru romanii care doresc sa-si petreaca aici sarbatoarea crestina.

Ce poti face in Oroshaza

Destinatia este potrivita pentru persoanele care vor sa mearga la odihna. Se fac plimbari prin gradini si parcuri, sau cu barca, bicicleta de apa, se pot degusta specialitatile traditionale locale. In sezonul estival turistii au ocazia sa participe la Zilele Culturale de Vara, Festivalul European al Painii, precum si la alte evenimente. Zona este totodata cunoscuta iubitorilor de vanatoare si pescuit.

Printre obiectivele turistice importante se numara Biserica Evanghelica si Muzeul Szanto Kovacs Janos. Lacasul de cult se afla in centrul orasului si dateaza din 1786.

Tratamente si wellness in Oroshaza

Centrul Gyoparosfurdo dispune de o baie termala cu doua fantani cu apa. Temperatura acesteia este intre 40 si 50°C si se foloseste in scopuri curative inca inainte de 1900. In Gyoparosfurdo exista un sistem format din trei lacuri, aflate intr-o rezervatie naturala .

Cat platim pentru o vacanta in Oroshaza

Water-park-ul, Sauna-park-ul si Spa-ul sunt deschise zilnic. Intrarea este 2200 HUF pentru adulti si 1500 HUF pentru copii, la Water-park. Exista si bilete de intrare pentru nocturna, intre orele 20.00 si 24.00. Spa-ul costa 800 HUF pentru adulti si 600 HUF pentru copii.

Pentru un hotel de 3 stele platesti in jur de 116 RON de persoana. Daca inchiriezi un apartament de 4 persoane, pretul este de 59 RON pe noapte. Preturile includ cazare, mic dejun, bilet de intrare in centrul Gyoparos si Sauna park. Parcarea este gratuita. (agentia Turistsal)

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea