Vacante

#orase europene #orase de vizitat #transport public in comun

Orase de vazut cu transportul in comun

Chiar daca transportul in comun este mai putin confortabil, unele orase au o retea de transport bine pusa la punct. De aceea, vizitarea unui oras cu un simplu autobuz poate fi cea mai buna solutie pentru un strain.

Iata in continuare 5 orase de vazut cu un autobuz obisnuit:
 

Budapesta


Budapesta este impartita de Dunare in regiunea Buda si in regiunea Pesta . In fiecare gasesti locuri frumoase de vazut. In Pesta se afla Catedrala Sfantul Stefan , in timp ce in Buda gasesti Castle Hill-ul. Una dintre cele mai simple modalitati de a trece de pe un mal pe altul este sa folosesti autobuzele obisnuite.

Budapesta are o serie de obiective turistice care merita fara indoiala o vizita, precum Royal Palace, Matthias Church sau Bastionul Pescarilor.

Paris


Calatoria cu mijloacele de transport de la suprafata, in Paris, este o experienta spectaculoasa in sine. Poti sa pornesti de la Porte d'Orleans, una dintre zonele istorice ale orasului, sa treci pe langa frumoasele Jardins de Luxembourg si sa ajungi pana in vechiul Cartier Latin. Alte rute merg de-a lungul Senei pana la Notre Dame de Paris.

Autobuzul in Paris constituie o buna modalitate de a experimenta atmosfera autentic pariziana, cu numerosii sai locuitori de nationalitati diferite, cu sistemul foarte bine pus la punct pentru ca fiecare strain sa stie unde se afla si incotro sa mearga.
 

Roma


O calatorie cu autobuzul in Roma iti ofera posibilitatea de a face o plimbare de-a lungul Tibrului. Unele trasee trec prin apropierea principalelor atractii turistice precum Fantana Trevi sau Colosseum.

Reteaua de transport in comun este facuta in asa fel incat sa poti ajunge cu autobuzul in majoritatea atractiilor turistice. Daca iti propui sa vizitezi cat mai multe biserici pentru a le studia arhitectura sau pentru a vedea capodoperele pe care acestea le gazduiesc, o modalitate este sa te deplasezi cu un simplu autobuz.
 

Madrid


Madridul poate fi strabatut usor cu un autobuz. De-a lungul traseelor, poti vedea fantani celebre , galerii de arta , parcuri si monumente. Unul dintre cele mai bune puncte de start este Puerta de Europa.
 

Londra


Nimeni nu poate vizita Londra fara sa se plimbe cel putin o data cu celebrul autobuz londonez supraetajat. Pleaca din Trafalgar Square, treci de Admiral Nelson's Column si indreapta-te spre Catedrala Sfantul Paul.

Sursa foto: visitdumfriesandgalloway.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea