Vacante

#unesco #destinatii vacanta #atractii turistice # destinatie londra # uesco

Obiective turistice UNESCO in Londra

Londra este o metropola de vazut in orice moment al anului, in special datorita monumentelor sale istorice. In special in 2012, orasul atrage privirea intregii lumi. Cei care petrec cateva zile la Londra pot include in programul de vacanta vizite la unul sau mai multe obiective turistice declarate patrimoniu mondial UNESCO.

Cei care vor sa vada monumentele UNESCO este bine sa se intereseze din timp de program si bilete de acces. Marile atractii turistice pot fi aglomerate, iar preturile sunt destul de ridicate in Londra.

Palatul Westminster

Palatul Westminster este una dintre figurile emblematice ale Londrei. Aflat pe malul Tamisei, palatul a avut rolul de sediu de guvernamant din secolul al XI-lea. In Westminster Palace se afla marele salon, un loc in care s-au desfasurat multe evenimente istorice. Camera Lorzilor este una dintre cele mai frumoase incaperi. Impodobita cu picturi si statui, incaperea are ca atractie principala tronul reginei si tronul printului consort.

In Palatul Westminster, regina tine discursul anual. Impreuna cu Biserica Sf. Margareta, Palatul Westminster este inclus in patrimoniul mondial UNESCO.

Turnul Londrei

Turnul Londrei este unul dintre cele mai vechi obiective turistice ale Londrei si unul dintre cele mai importante datorita incarcaturii sale istorice. Cateva capete incoronate au fost incarcerate aici de-a lungul timpului, au avut loc executii si interogatorii.

Printre principalele atractii din Tower of London se numara Bijuteriile Coroanei. Vizitatorii pot vedea in expozitie Coroana Imperiala, diamantul Cullinan I etc. Un bilet de intrare in Turnul Londrei costa in jur de 16 lire sterline.

Abatia Westminster

Westminster Abbey este cea mai cunoscuta si mai importanta biserica din Londra, ca urmare a evenimentelor istorice de aici. Westminster Abbey este locul de incoronare a monarhilor englezi, precum si cel in care sunt inmormantati cei mai multi regi, regine si celebritati.

Printre atractiile din Westminster Abbey se numara Capela Fecioarei, construita la porunca lui Henry al VII-lea, altarul lui Edward Confesorul, capela lui Henry al VII-lea, tronul incoronarii lui Edward I (in jur de 1300 e.n), Coltul Poetilor etc.

Gradinile Botanice Regale Kew

Gradinile Botanice Regale Kew constituie unul dintre obiectivele turistice UNESCO ale Londrei. Gradinile cuprind peste 30 de mii de specii de plante. In cadrul Royal Botanic Gardens sunt organizate tururi pentru grupuri.

Serele din secolul al XIX-lea sunt unele dintre cele mai importante atractii ale acestui muzeu vegetal in aer liber. In Royal Botanic Gardens se gasesc plante de prin toata lumea, crescute intr-un microclimat controlat.

Greenwich

Meridianul Greenwich imparte globul in partea de est si partea de vest, setand ceasul la 0 grade latitudine. In Greenwich, vizitatorii pot sa se plimbe in parcul cu acelasi nume, un loc preferat de multa lume pentru o masa in aer liber. Muzeul National Maritim si Observatorul lui Sir Christopher Wren sunt alte doua atractii din Greenwich.

Foto: westminster-abbey.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea