Vacante

#manastiri #destinatii de vacanta #manastiri celebre #vizita manastiri

Manastiri celebre care merita o vizita

Cele mai frumoase manastiri ale lumii ofera experiente unice, datorita pozitionarii, odoarelor de cult pe care le poseda si atmosferei speciale din aceste lacase religioase.

Iata 3 manastiri celebre care merita o vizita:


Manastirea Meteora, Grecia

Manastirea Meteora este considerata unul dintre cele mai mari complexe monahale din Grecia. Complexul cuprinde 6 manastiri construite pe niste roci inalte, in apropierea orasului Kalambaka. Numai doua dintre manastiri sunt locuite. Regiunea a fost locuinta de calugari inca din secolul al XI-lea, cand acestia traiau in pesteri. Agia Triada, de exemplu, este o manastire care dateaza din secolul al XV-lea.

Perioada optima pentru o vizita la Meteora este mai-octombrie. Ofertele de cazare la hotelurile din Kalambaka incep de la 21 euro pe noapte, de persoana. Turistii care isi petrec vacanta in Grecia, in statiuni precum Paalia Katerini, pot face excursii la Meteora. O astfel de excursie are durata de aproximativ jumatate de zi si costa in jur de 25 euro de persoana.


Manastirea Sumela, Turcia

Manastirea Sumela este o atractie turistica mai putin cunoscuta a Turciei. Aflata in Valea Altindere, cocotata pe o stanca la o inaltime de 1200 metri, manastirea ofera o panorama spectaculoasa asupra muntilor impaduriti.

Sumela are o biserica, cateva capele si chilii. Lacasul monahal a fost fondat in anul 386. Potrivit legendei, doi preoti au descoperit aici o icoana a Fecioarei Maria, intr-o pestera in munte. Forma actuala a manastirii dateaza din secolul al XIII-lea.

Manastirea Sumela se afla in apropiere de orasul Trabzon, din nordul Turciei. De aici se fac curse regulate spre manastire.


Manastirea Sfantul Gheorghe, Israel

Manastirea Sfantul Gheorghe se afla in Wadi Quelt, in Palestina. Complexul monahal dateaza din secolul VI. Construita pe o stanca desertica, manastirea este locuita de calugari. Lacasul monahal este legat de Wadi Quelt printr-un pod pietonal.

Din orasul Jericho se pot face excursii la manastire. Unele circuite in Israel includ si o vizita la aceasta manastire.



Sursa foto: neipori-greece.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea