Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice #destinatii bretania #vacanta bretania

Destinatii inedite din Bretania

Aflata in nordul tarii, Bretania este o destinatie potrivita de vacanta pentru cei care vor sa descopere fata mai putin cunoscuta a Frantei si sa viziteze o regiune inedita. Coasta de Smarald si Coasta de Granit Roz sunt principalele atractii turistice ale acestei zone.

Bretania este o alegere potrivita pentru cei care vor sa vada ceva nou si pentru cei interesati de o destinatie linistita, in care sa se relaxeze si sa experimenteze cultura locala. Exista mai multe monumente medievale, atractii turistice si activitati de vacanta pe care le ofera aceasta destinatie. Iata cateva locatii inedite din Bretania, care merita o vizita:

Ile de Batz

Una dintre cele mai frumoase insule de pe coasta Bretaniei este Ile de Batz. In nord-vestul insulei se afla cateva plaje nisipoase. Cei care doresc sa faca fotografii spectaculoase pot merge la farul insulei. Trebuie sa urci aproape 200 de trepte sa ajungi in varf, insa panorama este cea mai buna recompensa. In Ile de Batz se afla o gradina deosebita, Jardin Exotique Georges Delaselle, care detine in jur de 2000 de plante de prin toata lumea. Pe insula se poate gasi cazare la aproximativ 60 euro pe noapte.

Satul Douarnenez

Douarnenez este un vechi sat pescaresc care pe vremuri era o destinatie de vacanta frecventata de artistul Max Jacob si de Pablo Picasso. In prezent, cei care ajung aici au posibilitatea sa vada expozitii de tablouri si sculpturi. Douarnenez este o destinatie linistita, pentru cei care vor o vacanta la plaja. Unitatile de cazare de aici au piscine private, spa si sauna.

Statiunea Concarneau

Concarneau este o statiune populara de pe litoralul Bretaniei. Statiunea este renumita pentru traditiile ei pescaresti. Iubitorii de peste pot incerca preparatele locale intr-unul dintre restaurantele. Exista chiar un festival, Festival des Filets Bleus, cu muzica traditionala, dans si, desigur, peste. Cei care isi petrec vacanta aici pot sa se plimbe pe strazile inguste si pitoresti, pline de magazine si localuri sau pot merge la plaja.

Foto: brittany.france-province.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea