Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice #destinatii bulgaria

Cele mai impresionante destinatii din Bulgaria

Bulgaria nu inseamna doar Nisipurile de Aur sau alte statiuni care de care mai atragatoare. Aceasta tara ofera turistilor nenumarate puncte turistice impresionante, cladiri neo-bizantine sau de Valea Trandafirilor.

Valea Trandafirilor, Kazanlak

Daca esti in cautarea unei destinatii cu adevarat deosebite, poti alege Valea Trandafirilor din Kazanlak. Aici vei merge kilometri intregi printre randuri de trandafiri roz, puternic parfumati, care iti vor rasfata toate simturile. Valea Trandafirilor este o destinatie ideala pentru un cuplu de indragostiti.

In orasul Kazanlak vei descoperi si Cetatea Trandafirilor, dar si un muzeu dedicat florilor, de unde poti achizitiona dulceata proaspata de trandafiri.

Koprivshtitsa

Koprivshtitsa este un oras foarte vechi, insa pastrat aproape intact de catre bulgarii care tin foarte mult la traditii si la istorie. Acesta este un ansamblu arhitectural impresionant, existent inca din perioada renasterii bulgare. Koprivshtitsa este o zona in care te poti relaxa in totalitate, mai ales pentru ca in apropierea acesteia se afla raul Topolnita.

Russe

Russe este cel mai apropiat oras de capitala Romaniei, distanta fiind de aproximativ 70 de kilometri. Aici te vei putea plimba in centrul vechi al orasului si poti participa la festivalurile care au loc in fiecare vara, dar si la sfarsit de toamna.

Gurmanzii sunt cei care se vor bucura cel mai mult de o vizita la Russe. Aici te vei bucura de produse culinare excelente, la preturi foarte mici.

Melnik

Foarte multi turisti sutin ca Melnik este un oras romantic, perfect pentru o escapada in doi. Aici te vei putea bucura de liniste, de stradute ascunse, de muzee si centre istorice, care te vor face sa crezi ca esti in alt secol.

Tot in Melnik te vei putea bucura de soiuri de vin cunoscute si apreciate in intreaga lume pentru aroma lor deosebita.

Varna

Varna, capitala maritima a Bulgariei, este un oras care in prezent este un port comercial important (fiind legatura dintre Dubrovnik, Istanbul si Venetia) si care a luat nastere cu aproximativ 600 de ani I.Hr. Daca ajungi in Varna, vei putea vizita Muzeu Naval, cu o nava-muzeu (vasul torpilor Draski).

Biserica Boyana, Sofia

Daca iti plac cladirile istorice si monumentele medievale, Biserica Boyana din Sofia este un punct turistic pe care il vei aprecia. Cladirea s-a pastrat in perfecta stare, mai ales ca dateaza din secolul al X-lea. Biserica face parte din Patrimoniul Mondial al Umanitatii si ocupa locul 42 pe lista Unesco.

Daca vrei sa intri in biserica trebuie sa platesti 5 euro, insa daca vrei sa afli informatii suplimentare, va trebui sa platesti un ghid.

Catedrala Sf. Alexandru Nevsky, Sofia

Daca ajungi in capitala Bulgariei, nu rata Catedrala Sf. Alexandru Nevsky, una dintre cele mai mari catedrale din peninsula Balcanica. Arhitectura cladirii este realizata in stil neobizantin, iar aici ajung zilnic mii de turisti care raman impresionati de amploarea acesteia. Din acest motiv, catedrala este foarte apreciata de turistii din intreaga lume si se numara printre cele mai vizitate puncte turistice din Sofia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea