Vacante

#destinatii #vegetarieni #turisti vegetarieni #destinatii turisti vegetarieni #destinatii vegetarieni

Cele mai bune destinatii pentru turistii vegetarieni

Pentru vegetarieni , planificarea unei vacante poate fi problematica in ceea ce priveste mancarea. Exista, insa, destinatii ideale pentru acest tip de turisti. Adevarate paradise culinare, destinatiile pentru vegetarieni pun la dispozitia acestora mirodenii si plante exotice , gustoase si cu un aspect inedit.


Cele mai bune destinatii de vacanta pentru vegetarieni


Unele dintre destinatiile de top cu mancare vegetariana delicioasa sunt tarile asiatice si orasele buddhiste. Iata cateva dintre cele mai inspirate alegeri:

  • Hong Kong;
  • India;
  • Malaezia;
  • Singapore;
  • Taiwan;
  • Thailanda;
  • Vietnam.


India este considerata destinatia de top pentru vegetarieni. De-a lungul intregii tari, bucataria indiana pune la dispozitia turistilor o gama foarte diversificata de preparate fara carne. Unele orase sunt in intregime vegetariene.

In Taiwan exista peste 6000 de localuri vegetariene cu mancare usoara si putin dulce. Din cauza populatiei numeroase de vegetarieni si a religiei buddhiste, mancarea din Taiwan constituie un element extrem de important in cultura tarii.


Alte destinatii vegetariene


Exista si alte tari care nu sunt axate neaparat pe mancarea vegetariana , dar care includ multe preparate pe baza de legume si cereale. Turcia este un bun exemplu. Gustarile numite mezze, sosurile, painea, fructele si legumele sunt din abundenta in bucataria turceasca.

Mancarurile din vinete, rosii, dovlecei sunt foarte gustoase si potrivite pentru cei care vor un ospat fara carne. Indiferent ca mergi intr-un local simplu sau la un restaurant de Lux, in Turcia gasesti intotdeauna numeroase feluri de mancare vegetariene, de la aperitive la deserturi.

In Belgia, restaurantele au introdus cel putin un fel de mancare vegetarian pe saptamana, iar in scoli copiii sunt incurajati sa manance preparate fara carne.

In Italia, in regiuni precum Sicilia poti incerca preparatele care au la baza branza, legumele si verdeturile locale. Parmigiana di melanzane sau pasta omlette sunt doua dintre felurile de mancare populare in Napole.

Sursa foto: vegnews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea