Vacante

#turism #destinatii vacanta #bani vacanta #vacanta sicilia

Cati bani de buzunar sa ai pentru o vacanta in Sicilia

Sicilia este una dintre cele mai mari insule din Marea Mediterana si una dintre destinatiile de top ale Italiei. Arhitectura spectaculoasa si calitatea deosebita a gastronomiei locale sunt doar doua dintre atributele acestei destinatii. Daca iti petreci o vacanta in Sicilia, afla care sunt preturile practicate aici la produsele de consum obisnuite, necesare pentru orice turist.

Preturi pentru mancare in Sicilia

Sicilia este celebra pentru gastronomia ei, astfel incat merita sa iei de cateva ori masa in oras. Pentru o pizza platesti in jur de 9 euro. La felul principal, incearca fructele de mare, care sunt des intalnite in meniurile de aici. O portie de fructe de mare poate costa peste 20 euro.

Ce cumperi in Sicilia si cat te costa

In Sicilia, pasionatii de shopping gasesc o multime de lucruri interesante: haine, vin, ulei de masline, cosmetice, ceramica etc. Viziteaza o piata de peste in Catania sau mergi la un targ in Castellamare pentru a lua pulsul locului. Cele mai interesante locuri pentru cumparaturi sunt Catania si Palermo. Suvenirurile incep de la 2 euro. Daca vrei sa simti si acasa un pic din gustul Siciliei, cumpara o sticla de ulei de masline la 6 euro.

O posibilitate este sa stai intr-un apartament sau intr-un studio cu chicineta si sa-ti faci aprovizionarea de la supermarket. O cutie de lapte de 1 litru costa 1.2 euro, o paine costa intre 0.75 si 2.5 euro, o cutie de 6 oua costa in jur de 1 euro.

Cat te costa atractiile turistice in Sicilia

Sicilia nu duce lipsa de obiective turistice, insa preturile nu sunt mici. Astfel, daca vrei sa urci pe vulcanul Etna, te costa aproape 50 euro pana sus sau jumatate daca alegi sa cobori la primul punct. Pentru muzee, se plateste pentru biletul de intrare o suma intre 8-12 euro, in functie de loc.

Alte costuri in Sicilia

Din Sicilia se pot face excursii optionale, organizate de operatorii turistici, cum sunt excursiile in Malta. Preturile pentru astfel de excursii sunt intre 25 si 45 euro.

Cei care vor sa inchirieze o masina platesc aproximativ 60 euro pe zi.

Foto: sizilien-netz.de
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea