Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice # vacanta paris #bani vacanta

Cati bani de buzunar sa ai pentru o vacanta in Paris

Parisul este un oras in care poti reveni toata viata, fara sa te plictisesti. Singura problema a acestei destinatii o reprezinta tocmai faima. Parisul nu are extrasezon. Ofertele hotelierilor nu sunt niciodata ieftine cu adevarat, iar proprietarii care inchiriaza apartamente stiu ca oricum vor avea cereri, asa ca preturile nu coboara nici macar in octombrie. In plus, ai nevoie de un buget pentru cheltuielile de la destinatie. Cati bani de buzunar trebuie sa ai pentru o vacanta in Paris?

Transport in Paris: preturi

Metroul este de departe cel mai avantajos mijloc de transport in Paris. Ia-ti un abonament si nu vei mai avea nicio grija timp de o saptamana. Cu metroul poti ajunge repede in centrul orasului chiar si din zonele periferice. Cu toate ca exista, ca peste tot, ore de varf, cand este mai aglomerat, metroul din Paris ofera un transport public decent, rapid si ieftin. Atunci cand stai la un hotel de la marginea orasului, pentru a plati mai putin, nu vei face mai mult de 20-25 de minute pana in centru daca statia de metrou se afla langa tine.

O calatorie costa 1.70 euro, iar 10 calatorii costa 12.70 euro. Un abonament pentru o saptamana costa de la 17.20 euro in functie de zona, iar unul pentru o luna costa de la 56.50 euro.

Mancare si bautura in Paris: preturi

In Paris, cea mai ieftina varianta sa mananci este sa cumperi din supermarket. Poti cumpara de 50 euro mancare pentru doua persoane care sa va ajunga cateva zile. Exista si mancaruri semipreparate pentru cei care vor si ceva cald. Nu sunt cea mai sanatoasa mancare, dar sunt foarte gustoase si le poti pregati in 5 minute.

La restaurant, un fel principal si o bautura te costa cel putin 20-25 euro. Cea de-a treia varianta o reprezinta fastfood-urile unde iti poti lua ceva cu 10 euro. Cea de-a patra varianta este sa te multumesti cu o gustare. Un sandwich complex, cu ou, sunca, branza si salata costa mai putin de 10 euro. Exista numeroase braserii unde gasesti tot felul de bunatati.

Obiective turistice in Paris: preturi

Daca ai cardul turistic al Parisului, beneficiezi de gratuitati. In caz contrar, scoti din buzunar intre 5 si 20 euro pentru intrarea la un obiectiv turistic. La Luvru, un bilet costa 10 euro.

Magazine in Paris: preturi

Daca vrei sa faci cumparaturi in Paris, trebuie sa stii ca preturile sunt foarte asemanatoare cu cele din Romania la haine si incaltaminte. La inceput de an, profita de perioada de reduceri. In primele luni ale anului poti gasi produse ale unor branduri celebre la preturi mici, de la electrocasnice la haine si parfumuri. Magazinele celebre de tipul Galeriilor Lafayette au preturi mari si foarte mari. La fel se intampla in principalele artere ale orasului, cum este celebrul bulevard Champs-Elyssees.

Suvenirurile nu sunt ieftine in Paris. Ai putea gasi un Turn Eiffel in miniatura, sclipitor si kitschos, care costa cateva sute de euro. Exista, insa, magneti de frigider, cani sau tricouri pe care le poti achizitiona la preturi acceptabile. Pe malurile Senei sunt multe magazine de suveniruri unde principaii clienti sunt, desigur, turistii.

Foto: canadatop.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea