Vacante

#obiective turistice #madrid #vacanta madrid #obiective turistice madrid

Atractii turistice gratuite in Madrid

Madridul este o destinatie turistica atractiva pe toata perioada anului datorita numeroaselor sale atractii. Orasul detine multe muzee si galerii de arta, gazduieste diverse evenimente culturale si este foarte ofertant pentru gurmanzi. Una dintre cele mai importante atuuri ale orasului este faptul ca turistii gasesc in Madrid un numar impresionant de obiective turistice gratuite.


Museo de Reina Sofia


Museo de Reina Sofia este un muzeu de arta vestit care gazduieste opere de Pablo Picasso si Salvador Dali. Desi muzeele si galeriile de arta se viziteaza in special in prima parte a zilei, pentru Museo de Reina Sofia iti poti face o planificare seara. De luni pana vineri, intre orele 19:00 si 21:00, muzeul poate fi vizitat gratuit. Sambata si duminica intrarea este libera in alt interval orar.


Musel del Prado


Musel del Prado este un obiectiv turistic al Madridului care nu trebuie ratat. Prado este unul dintre cele mai faimoase locuri din toata Spania, iar muzeul poate fi vazut fara niciun ban daca mergi seara. De luni pana vineri, Prado este deschis gratuit intre 18:00 si 20:00, iar duminica si in zilele de sarbatoare, colectiile permanente au intrarea libera de la 17:00 la 19:00.


El Parque del Buen Retiro


El Parque del Buen Retiro este un parc din Madrid popular pentru atmosfera sa relaxanta. Parcul ofera un spatiu linistit, in mijlocul naturii, celor care vor sa evadeze din agitatia orasului. Ruinele unei capele si panorama asupra Palatului de Cristal (Palacio de Cristal) realizeaza un tablou impresionant.


Museo Arqueologico Nacional


Cei care ajung in Plaja de Colon (Piata lui Columb) pot profita de ocazie pentru a vedea unul dintre muzeele gratuite ale Madridului. Museo Arqueologico Nacional a fost fondat in secolul al XIX-lea si gazduieste o colectie importanta de exponate etnografice, arheologice, numismatice si de arta decorativa. Muzeul are intrarea libera indiferent de zi sau ora.


El Rastro


El Rastro este considerata una dintre cele mai mari piete de vechituri in aer liber din Europa. Clientii gasesc aici produse de toate felurile, de la dulapuri vechi la haine, carti, reviste etc. Piata se deschide duminica, de dimineata pana la orele 15:00.

Sursa foto: cosasdemadrid.e
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea