Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice #destinatii turcia #atractii turistice turcia #turism turica

Atractii turistice ascunse ale Turciei

Turcia este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta ale turistilor romani. Cu toate acestea, multe destinatii sunt putin cunoscute de strainii care ajung in aceasta tara.

Iata cateva dintre obiectivele turistice ascunse ale Turciei:

Statiunea montana Kartalkaya

Kartalkaya este o statiune montana turceasca aflata intre Ankara si Istanbul. Aceasta este una dintre cele mai dezvoltate statiuni de schi ale Turciei. Pe langa sporturile de iarna, Kartalkaya este atractiva si in sezonul cald. Statiunea ofera peisaje impresionante asupra muntilor si lacurilor de aici. In plus, turistii au ocazia sa savureze preparatele culinare care sunt renumite in regiune.

Orasul antic Sagalassos

Sagalassos este un oras antic, aflat in apropiere de Antalya. Siturile arheologice de aici rivalizeaza cu cele din regiunile de coasta, adesea frecventate de catre turisti. Sagalassos se afla in muntii Toros, intr-o regiune cu multe lacuri. Cele mai vechi urme de asezari umane descoperite aici dateaza din 12.000 i.e.n.

Moscheea Selimiye, Edirne

Moscheea Selimiye din Edirne este unul dintre cele mai impresionante monumente din regiunea Marmara si din intreaga Turcie. Moscheea a fost ridicata la dorinta sultanului Selim II in secolul al XVI-lea. Interiorul este colorat de lumina filtrata prin numeroasele vitralii de la ferestre. In Edirne se mai pot vizita si alte obiective cum sunt Muzeul Medical, Monumentul Martirilor, Podul si Moscheea Gazi Mihal.

Parcul National Nemrut Dagi

Parcul National Nemrut Dagi este una dintre principalele atractii turistice din estul Turciei. Parcul este atractiv in special gratie statuilor enigmatice aflate aici. Sanctuarul de aici a fost descoperit in secolul al XIX-lea. Astazi, situl arheologic de la Nemrut Dagi este o destinatie turistica putin cunoscuta in Turcia, comparativ cu alte regiuni unde au fost descoperite ramasite istorice. Parcul se viziteaza intre luna mai si luna octombrie. Operatorii de turism fac tururi organizate in acest loc, insa se poate ajunge si cu masina personala.

Foto: turkeyvacationplaces.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea